2012-05-26 14:11:57
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.! *ΒΙΝΤΕΟ*
Σαν σήμερα στις 26 Μαΐου του 1999, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου αναμετρήθηκαν στο "Καμπ Νου" της Βαρκελώνης, με στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με χτύπημα φάουλ του Μάριο Μπάσλερ, με την μπάλα να περνάει το τείχος και να καταλήγει στα δίχτυα του Πέτερ Σμάιχελ και τους "κόκκινους διάβολους" να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν, με τις απουσίες των Κιν και Σκόουλς στη μεσαία γραμμή.

Μάλιστα, οι Βαυαροί έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, καθώς οι Σολ και Γιάνκερ σημάδεψαν το δοκάρι... Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ελπίζοντας να αλλάξει κάτι αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Σέριγχαμ και Σόλσκιερ και εκεί που έμοιαζαν πως όλα είχαν τελειώσει υπέρ της Μπάγερν, στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 91΄ ο Γκιγκς επανέφερε την μπάλα στην περιοχή μετά από απόκρουση του Έφενμπεργκ και ο Σέριγχαμ με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.


Η παράταση ήταν πλέον πιο κοντά από ποτέ, όμως οι Άγγλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ο Μπέκαμ εκτέλεσε κόρνερ και μετά από κεφαλιά του Σέριγχαμ, η μόνιμη αλλαγή του Σερ Άλεξ, ο Σόλσκιερ έγινε για μια ακόμα φορά "ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο" και με προβολή στο 93΄ "σκότωσε" την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, γράφοντας το τελικό 2-1.

Ανήμερα της 90ης επετείου της γέννησης του Ματ Μπάσμπι, του ανθρώπου που την οδήγησε στην πρώτη κατάκτηση του τροπαίου 31 χρόνια πριν, η Γιουνάιτετ έφτασε αήττητη σε ένα ιστορικό τρεμπλ, αφού είχε καταφέρει να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην Αγγλία.

26/05/1999

Βαρκελώνη - Καμπ Νου (89.000)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου 2-1

Σκόρερ: 91' Σέριγχαμ, 93' Σόλσκιερ - 6' Μπάσλερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σμάιχελ, Γκ. Νέβιλ, Γιόνσεν, Σταμ, Εργουιν, Μπέκαμ, Μπατ, Γκιγκς, Μπλόμκβιστ (67’ Σέριγχαμ), Γιορκ, Κόουλ (81’ Σόλσκιερ)

Μπάγερν: Καν, Ματέους (80’ Φινκ), Μπάμπελ, Λίνκε, Κουφούρ, Τάρνατ, Εφενμπεργκ, Γέρεμις, Μπάσλερ (89’ Σαλιχάμιτζιτς), Γιάνκερ, Τσίκλερ (71’ Σολ)
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ