2012-05-26 14:42:24
Φωτογραφία για ΜΕ ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ
Στην ομιλία Σαμαρά στο ΣΕΦ

Τα πυρά τους κατά του Αντώνη Σαμαρά αντιστρέφουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, μετά την δριμύτατη κριτική που τους ασκήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποκρίνεται ο κ. Σαμαράς ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά» προσθέτει.

«Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη» καταλήγει.


Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι «με μεγάλο θράσος αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ».

«Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν, αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ. Κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες» είπε το ΚΚΕ.

«Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των πεντάστερων ξενοδοχείων, των μεγαλοξενοδόχων, όχι για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη από διακοπές, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικρούς επιχειρηματίες» αναφέρει το ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας την επίθεση τονίζει: «Η ηγεσία της ΝΔ φανερώνει την αντιδραστική απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα την υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή: Να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους».

Το ΚΚΕ, μάλιστα, καλεί τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το κόμμα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Keira Knightley αρραβωνιάστηκε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Keira Knightley αρραβωνιάστηκε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ