2017-12-05 22:52:38
Φωτογραφία για Σ. Αραβία: Οι συλληφθέντες για διαφθορά πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αφεθούν ελεύθεροι
Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους αποδέχθηκαν έναν οικονομικό διακανονισμό προκειμένου να αποφύγουν τις διώξεις - Ο Σεΐχης Σαούντ αλ Μοτζέμπ, είχε υπολογίσει σε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια το ύψος των κεφαλαίων που υπεξαίρεσαν

Η πλειονότητα των προσώπων που συνελήφθησαν τον Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας ευρείας επιχείρησης πάταξης της διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία αποδέχθηκαν έναν οικονομικό διακανονισμό με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους, έγινε σήμερα γνωστό από τον γενικό εισαγγελέα.

Συνολικά, περισσότερα από 200 πρόσωπα με μεγάλη επιρροή, μεταξύ αυτών υπουργοί, πρώην υπουργοί και ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, συνελήφθησαν και ορισμένοι τέθηκαν υπό κράτηση σε ένα παλάτι της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.

Το κύμα συλλήψεων έλαβε χώρα αφότου συστάθηκε μια επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς με πρόεδρο τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το νέο ισχυρό άνδρα της χώρας.


«Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους που βρέθηκαν στο στόχαστρο κατηγοριών για διαφθορά εκ μέρους της επιτροπής (κατά της διαφθοράς) αποδέχθηκαν μια συμφωνία» επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας σε ένα δελτίο τύπου, όπου πρόσθεσε ότι 159 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης και άλλοι 320 ανακρίθηκαν, δήλωσε ο Σεΐχης Σαούντ αλ Μοτζέμπ, ο οποίος είχε προηγουμένως υπολογίσει σε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια το ύψος των κεφαλαίων που υπεξαίρεσαν ή χρησιμοποίησαν στο πλαίσιο δραστηριοτήτων τους εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Οι απαραίτητες ρυθμίσεις θα οριστικοποιηθούν ενόψει της σύναψης της συμφωνίας» διευκρίνισε ο ίδιος.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση είχε αναφέρει στα τέλη Νοεμβρίου την απελευθέρωση του πρίγκιπα Μετάμπ μπιν Αμπντάλα, του γιου του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντάλα, που είχε επίσης συλληφθεί.

Απελευθερώθηκε αφού κατέβαλε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πλαίσιο μιας «συμβιβαστικής συμφωνίας» με τις αρχές, είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ