2017-12-06 07:00:42
Φωτογραφία για Ανοίγει το σύστημα για το επίδομα θέρμανσης
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει στο σύστημα Taxis η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2017 - 2018.

Τις επόμενες μάλιστα ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση για το επίδομα που θα έχει αναδρομική ισχύ, αφού για τον προσδιορισμό του θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης.

Τα κριτήρια

Με την ίδια άλλωστε απόφαση αναμένεται να καθορίζονται και τα νέα κριτήρια χορήγησής του, αφού το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους πρέπει να κοπεί στο μισό, καθώς το κονδύλι στον προϋπολογισμό είναι μειωμένο κατά 50% από τα 92 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι στα 47 εκατ. ευρώ φέτος.

Η περικοπή αυτή θα είναι η δεύτερη, ενώ όπως είναι φυσικό θα οδηγήσει σε αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης στους δικαιούχους, που πέρυσι έφθασαν τους 500.000, ή σε αισθητά μικρότερο επίδομα σε σχέση με το περυσινό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση θα καταβληθεί εντός του επομένου μηνός, για τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από 15/10/2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο Taxis έως και τις 31 Μαΐου. 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από μέσα Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή τους από τα νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet, ενώ σε αυτή μεταξύ των άλλων αναγράφονται και τα εξής: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ