2017-12-06 16:34:14
Φωτογραφία για Μπορεί και ο σκύλος σου να υποφέρει από αϋπνίες;
Ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για να διατηρείς την υγεία σου είναι να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε μέρα. Το ίδιο ισχύει για το αγαπημένο σου τετράποδο.

Ο μέσος όρος που πρέπει να κοιμάται ο σκύλος σου είναι περισσότερο από 10 ώρες κάθε μέρα, σύμφωνα με τον Δρ Nicholas Dodman. Γίνεται ο σκύλος σου να υποφέρει από αϋπνίες κι αν ναι πώς θα το καταλάβεις;

Σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν κοιμάται αρκετά

Έχουν γίνει πολλές έρευνες για το τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου στα σκυλιά. Και τελικά τα σημάδια δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που συμβαίνουν σε έναν άνθρωπο.

Αν ο σκύλος σου μοιάζει λίγο γελοίος, ξεχασιάρης ή δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να ανταποκριθεί σε ερεθίσματα τότε μάλλον έχει έλλειψη ύπνου!

Έχουν τα σκυλιά διαταραχές ύπνου;

Δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως άπνοια αλλά και το τετράποδό σου μπορεί να αντιμετωπίζει διαταραχές ύπνου.


Ένα σκυλί που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο δυσκολεύεται μετά να ξυπνήσει αλλά και νιώθει νυσταγμένο όλη μέρα. Aν ο σκύλος σου ροχαλίζει δυνατά και συχνά τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να υποφέρει από αϋπνίες. Σύμφωνα με τον Δρ Hendricks τα σκυλιά δεν ζουν αρκετά ώστε η άπνοια να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό του σύστημα, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο αλλά πρέπει να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί η νόσος.

Επίσης η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ενός σκύλου με ποικίλους τρόπους.

Ο Δρ Hendricks αναφέρει επίσης ότι τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από “ναρκοληψία” δηλαδή να κοιμούνται ξαφνικά και σε ακατάλληλες στιγμές, για παράδειγμα όταν τρώνε ή όταν παίζουν. Επίσης, τα σκυλιά με διαταραχή ύπνου REM συνήθως ουρλιάζουν, μασούν, δαγκώνουν ή κάνουν βίαιες κινήσεις με τα άκρα τους ενώ κοιμούνται.

Η θεραπεία πλην σοβαρών περιπτώσεων δεν συνίσταται αλλά αν τα επεισόδια είναι συχνά τότε είναι απαραίτητη, καθώς τα φάρμακα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του σκύλου σου.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί πως τα σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα ύπνου συγκριτικά με τα κουτάβια.

Τελικά πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τον σκύλο σου;

Πολύ. Τα σκυλιά χρειάζονται τον ύπνο ακριβώς όπως κι εσύ. Ο ύπνος βοηθά τον σκύλο σου για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, της μνήμης του αλλά και για την υγεία του. Είναι θεραπευτικός και απαραίτητος γι’ αυτά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ