2017-12-06 16:42:28
Φωτογραφία για Περιμένοντας μισή ώρα την ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει, ενώ αυτός κρατούσε μαχαίρι σε κατάσταση αμόκ, στο κέντρο της Πάτρας
Πέφτει το βράδυ στην πόλη. Περπατάω στο κέντρο. Δεν είναι μια συνηθισμένη βόλτα. Ακολουθώ έναν πολίτη που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Κρατάει στο χέρι του ένα μαχαίρι, που το στρέφει

στον εαυτό του χαράζοντας στο σώμα του γραμμές που μετά από λίγο γίνονται αιμάτινες. 

Ο αλλοδαπός άνδρας είναι γνωστός. Είναι ο Κούρδος που έχει απειλήσει άλλες τρεις φορές να δώσει τέλος στη ζωή του, με τον ίδιο τραγικό τρόπο. Προχωράει στο κέντρο της πόλης με το μαχαίρι απειλώντας ότι θα κόψει το λαιμό του. Διασχίζει το δρόμο μπρος στα μάτια των σοκαρισμένων περαστικών. Κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Αν πέσει κάποιος πάνω του, μπορεί να τον τραυματίσει. Άν όχι, τότε μπορεί να βάλει το μαχαίρι στην καρωτίδα του.

Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Άμεσα.

Παίρνω τρεις φορές από το κινητό μου την αστυνομία. Τους εξηγώ τι συμβαίνει. Εφιστώ την προσοχή στο έκτακτο του πράγματος. 


Ο Κούρδος εξακολουθεί να περπατάει με το μαχαίρι απειλώντας. Τη ζωή του; Τη ζωή των γύρω του; Κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο για το που θα στραφεί το μαχαίρι ενός ανθρώπου σε κατάσταση αμόκ.

Η αστυνομία ενημερώνεται,  ξανά. "Η κατάσταση είναι έκρυθμη"

Κάποια στιγμή ο άνδρας με το μαχαίρι φτάνει στο ύψος της Καθολικής Εκκλησίας. Οι πολίτες τον κοιτάζουν έντρομοι. Η αστυνομία άφαντη. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Ένας άντρας από παραπλήσια καφετέρια παίρνει το ρίσκο και πέφτει πάνω του. Τον αφοπλίζει. 

Επικρατεί πανικός. Ο άνδρας αντιστέκεται, ο πολίτης προσπαθεί να ελέγξει το σώμα του. Γίνεται μάχη.

Η αστυνομία πουθενά. Από το πρώτο τηλέφωνο έχουν περάσει είκοσι λεπτά. Για ένα έκτακτο περιστατικό στην καρδιά της πόλης! Λίγα μέτρα από το αστυνομικο μέγαρο.

Η μάχη συνεχίζεται. Η αστυνομία εμφανίζεται πέντε λεπτά μετά τον αφοπλισμό του υποψήφιου αυτόχειρα.

Σύνολο καθυστέρησης σχεδόν μισή ώρα από το πρώτο τηλέφωνο. Βρίσκει τον Κούρδο αφοπλισμένο. Από έναν πολίτη που κινδύνευσε, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναμενόταν.  Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα.

Το περιστατικό είναι ενδεικτικό  παράλυσης των αντανακλαστικών της αστυνομίας, μέσα στο κέντρο της πόλης, σε ένα απο τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της.

Για αυτή την καθυστέρηση, που θα μπορούσε να είναι ολέθρια, κάποιοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Όχι στους δημοσιογράφους, αλλά στους πολίτες που σοκαρισμένοι περίμεναν μισή ώρα κάποιος να φανεί για να κάνει τη δουλειά του. Να αισθανθούν ασφαλείς.

Τα σχόλια που ακούστηκαν για την αστυνομία από τους παρατηρητές της απίστευτης σκηνής,  σίγουρα θα πρέπει να βάλουν σε βαθιά περίσκεψη τους αρμοδίους.

Διότι μια φορά θα βρεθεί κάποιος παράτολμος να σώσει την κατάσταση. Την επομένη ίσως η αργοπορία να είναι καθοριστική πρώτα για όσους κινδυνεύουν και δευτερευόντως για το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. που σήμερα υπέστη σοβαρό πλήγμα λόγω αδικαιολόγητης αργοπορίας.

http://tempo24.news
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ