2017-12-06 20:18:30
Φωτογραφία για Το Θωρηκτό των ρεκόρ. Πήρε τρίτη (!) παράταση παραμονής στη Θεσσαλονίκη
Το «Αβέρωφ» πήρε τρίτη (!) παράταση παραμονής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη, καθώς το ζωηρό ενδιαφέρον είχε σαν αποτέλεσμα να αγγίξει τις 2.500 επισκέψεις ημερησίως.

Κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας έσπασε στη συμπρωτεύουσα το Θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο στις 5 Οκτω­βρίου έπλευσε για πρώτη φορά ύστερα από 72 χρόνια με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το «Θωρηκτό της νίκης» -που κατά τον αρχικό σχεδιασμό θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της επετείου της 28ns Οκτωβρίου και θα επέστρεφε στη μόνι­μη θέση ελλιμενισμού του στο Φαληρικό Δέλ­τα- πήρε χθες τρίτη (!) παράταση παραμονής στον Θερμαϊκό. Το ζωηρό ενδιαφέρον Θεσσαλονικέων και Βορειοελλαδιτών κάθε ηλικί­ας για τον ηρωικό «Μπάρμπα Γιώργη», αλλά και η κακοκαιρία οδήγησαν το Γενικό Επιτε­λείο Ναυτικού (ΓΕΝ) στην εκ νέου αναβολή της αναχώρησής του από τη Θεσσαλονίκη, μέ­χρι τις 17 Δεκεμβρίου. Είχαν προηγηθεί δύο 15ήμερες παρατάσεις, μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.


Όπως επισημάνθηκε κατά την προχθεσι­νή συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του ΓΕΝ, αντιπλοίαρχου Σπυρίδωνα Πολλάτου, το «Αβέρωφ» επισκέφθηκαν σε 53 ημέ­ρες συνολικά 130.000 πολίτες, εκ των οποίων 27.000 μαθητές από 332 σχολεία της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας! Μάλιστα, η δημοφιλία του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη θα μπορού­σε να συγκριθεί μόνο με αυτή του υπερσύγχρο­νου Μουσείου της Ακρόπολης! Και μάλιστα το «Αβέρωφ» κατέγραψε στη Θεσσαλονίκη κατά μέσο όρο 2.500 επισκέψεις ημερησίως, τη στιγμή που κατά τον ελλιμενισμό του στο Πάρ­κο Ναυτικής Παράδοσης του Φλοίσβου δέχε­ται περί τους 50.000 επισκέπτες ετησίως! «Οι αξίες και τα πιστεύω του ελληνικού λαού δεν έχουν χαθεί. Ξύπνησαν, αφυπνίστηκαν με την έλευση του “Αβέρωφ”, το είδαμε. Είδαμε ότι ο κόσμος στη Βόρεια Ελλάδα είναι πιο ευαισθη­τοποιημένος στα εθνικά θέματα. Το μεγαλύτε­ρο ποσοστό των ανθρώπων εδώ είναι πρόσφυ­γες» επισήμανε ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος.

Με σύμμαχο και τις καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν τον απόπλου και το ταξίδι των 270 ναυτικών μιλιών μέχρι το Φάληρο, το «Αβέρωφ» μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και θα είναι επισκέψιμο (ώρες 09.00-13.00 και 15.00-17.00). Κρατή­σεις θα γίνονται για σχολεία και συλλόγους στα τηλέφωνα 2310593184 και 2310593185.

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΚΟΡΔΑ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-06/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ