2012-05-26 16:43:29
Φωτογραφία για Κατάσχεσαν «φάρμακα» που περιείχαν ανθρώπινη σάρκα
Οι τελωνειακές αρχές της Νότιας Κορέας κατάσχεσαν πριν από μερικές ημέρες «φάρμακα» που είχαν παρασκευαστεί (μεταξύ άλλων) από ανθρώπινη σάρκα. Συγκεκριμένα οι κάψουλες περιείχαν ποσότητα σάρκας ανθρώπινων εμβρύων και μωρών, η οποία είχε αφυδατωθεί και κονιορτοποιηθεί με ειδική διαδικασία. Οι διακινητές αυτών των «φαρμάκων» υπόσχονταν στους πελάτες τους ομορφιά, μακροζωία, αύξηση των επιδόσεων σε όλους τους τομείς και θεραπεία ασθενειών. Όπως είναι φυσικό, η σοκαριστική είδηση έκανε το γύρο του κόσμου Οι αρχές στη Σεούλ της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε εργαστηριακές έρευνες για τη φύση των κατασχεμένων «φαρμάκων» και κάπως έτσι έφτασαν στο συμπέρασμα ότι περιείχαν σάρκα από νεκρά έμβρυα και μωρά τα οποία έχουν τεμαχιστεί, αποξηρανθεί και κονιορτοποιηθεί και η σκόνη έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα του φαρμάκου.

Όπως έγινε γνωστό, κάθε κάψουλα κόστιζε 27 ευρώ και πωλούνταν μέσω διαδικτύου, ενώ τους τελευταίους δέκα μήνες κατασχέθηκαν 17.500 τέτοιες κάψουλες στη Νότια Κορέα. Οι λαθρέμποροι αποδεικνύονται ευρηματικοί, τοποθετώντας τις κάψουλες μαζί με νόμιμα φάρμακα που αποστέλλονται στην Νότια Κορέα ή αποστέλλοντας το παράνομο υλικό μέσα στις αποσκευές συνεργαζόμενων επιβατών.


Οι τελωνειακοί εκτιμούν ότι οι εν λόγω έμποροι προωθούσαν τα χάπια από την Κίνα, όμως για την προέλευση των χαπιών δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση, υπό το φόβο διπλωματικού επεισοδίου με το Πεκίνο. Οι Νοτιοκορεάτες εικάζουν ότι οι κάψουλες παρασκευάζονται σε αρκετές κινεζικές πόλεις, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες πως εξασφαλίζουν τα νεκρά νεογέννητα ή έμβρυα.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση ότι τα συγκεκριμένα χάπια αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία, καθώς περιέχουν βακτήρια που θα μπορούσαν να έχουν θανατηφόρα δράση. Για το λόγο αυτό θα εντείνουν τους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα υγείας.
e-radio.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ