2017-12-07 08:37:42
Φωτογραφία για 10 συμβουλές για να βγάζετε τις τέλειες selfie
Η εποχή της selfie έχει έρθει εδώ και κάποια χρόνια και απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Αν νομίζετε ότι ακόμα δεν το «‘χετε βρει» με τις selfies που βγάζετε, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και θα μας θυμηθείτε. Πιάστε το κινητό, πάρτε πόζα και κάντε... εξάσκηση.

Συμβουλή νούμερο 1: Αναδείξτε τα πόδια σας

Έχουμε συνδέσει τις selfies με τις φωτογραφίες που περιορίζονται στο πρόσωπο και το ντεκολτέ. Όμως, δεν είναι ανάγκη να μένετε μόνο στο χαμόγελό σας. αντ’ αυτού, μπορείτε να πειραματιστείτε φωτογραφίζοντας τα... πόδια σας, ακολουθώντας τη μόδα του Instagram. Μπορείτε για παράδειγμα να «τραβήξετε» τα καινούρια σας παπούτσια ή να απαθανατίσετε τα κάτω άκρα σας όταν έχουν βουλιάξει μέσα στο χιόνι ή κάνετε σκι για να μπείτε στο κλίμα των ημερών.

Συμβουλή νούμερο 2: Μην κολλάτε την κάμερα στο πρόσωπο

Ένα άσχημο φόντο μπορεί να χαλάσει όλη τη φωτογραφία, όπως και το ότι φαίνεται ότι το άτομο στη φωτογραφία βγάζει selfie
. Γι’ αυτό, εφαρμόστε το εξής τρικ: βάλτε τη ρύθμιση του ζουμ στην κάμερα (στο ελάχιστο, όμως) και στη συνέχεια κρατήστε το κινητό λίγο πιο μακριά από το πρόσωπό σας. Έτσι, τα χαρακτηριστικά σας θα είναι συμμετρικά και το φόντο θα χάνεται. Στην αντίθετη περίπτωση, αν κρατήσετε δηλαδή την κάμερα πολύ κοντά σας, θα τονίσετε τη μύτη σας, κάνοντάς την να φαίνεται μεγαλύτερη ενώ τα μάτια σας θα φαίνονται μικρότερα.

Συμβουλή νούμερο 3: Ο κανόνας του 1/3

Ένας κανόνας που ακολουθούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι μπορεί ν’ αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος και στις καθημερινές μας selfie. Το μυστικό είναι να βάλετε το πρόσωπό σας στην πάνω δεξιά ή πάνω αριστερή γωνία του «κάδρου». Το να ποζάρετε στη μέση της φωτογραφίας δεν θα είναι αρκετά κολακευτικό και πιθανώς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σας.

Συμβουλή νούμερο 4: Όταν χρησιμοποιείτε και τα δυο σας χέρια

Αν προτιμάτε να βγάζετε selfies με τα δύο χέρια, θα πρέπει να προσέχετε να μην κρύβετε με το ένα σας χέρι, μέρος του φακού. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, δημιουργείτε ένα πλαίσιο γύρω σας που θα σας κολακεύει.

Συμβουλή νούμερο 5: Φωτογραφία μέσα στη φωτογραφία

Ακολουθώντας τη λογική της ταινίας Inception (όνειρο μέσα στο όνειρο), δοκιμάστε τη νέα μόδα στις selfie: τις φωτογραφίες μέσα στις φωτογραφίες. Για να το πετύχετε, ωστόσο, θα πρέπει να ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας πάρει φωτογραφία ενώ εσείς παίρνετε selfie.

Συμβουλή νούμερο 6: Προσοχή στους... ώμους

Αποφύγετε να βάζετε τους ώμους παράλληλα προς την κάμερα- ο κορμός σας έτσι θα φαίνεται μονοκόμματος και πιο τετράγωνος. Πειραματιστείτε, βάζοντάς τους αριστερά ή δεξιά για να δείτε ποια μεριά σας κολακεύει.

Συμβουλή νούμερο 7: Το φως είναι φίλος σας

Η έλλειψη φωτός ή ο κακός φωτισμός μπορεί να καταστρέψει τη φωτογραφία σας. Γι’ αυτό, δείτε τι μπορείτε να κάνετε: κρατήστε το κινητό μπροστά από το πρόσωπο και παρατηρήστε τον φωτισμό. Αν δεν σας αρέσει το πού πέφτει το φως, μετακινηθείτε δεξιά ή αριστερά κρατώντας το κινητό με το ένα σας χέρι και σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών με το χέρι που κρατάτε το κινητό και τον ώμο σας. Και ένα ακόμα extra tip: προτιμήστε να τραβάτε selfies τις μαγικές ώρες που το φως θα είναι σύμμαχός σας, δηλαδή μία με δύο ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και μία ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα.

Συμβουλή νούμερο 8: Δείξτε ολόκληρο το σώμα σας από τη σωστή γωνία

Ένας ολόσωμος καθρέφτης είναι η καλύτερη επιλογή για μια φωτογραφία που θ΄ αναδείξει όλο το σώμα σας. Το κόλπο είναι να γυρίσετε τον κορμό ελαφρώς δεξιά ή αριστερά- το σώμα σας θα φαίνεται πιο θηλυκό και όχι μονοκόμματο.

Συμβουλή νούμερο 9: Προσοχή στον λαιμό σας

Ακόμα κι αν έχετε λαιμό κύκνου, μ’ αυτό το κόλπο θα τον αναδείξετε περισσότερο. Ανασηκώστε, λοιπόν, λίγο τον λαιμό σας- έτσι, θα «κρύψετε» το σαγόνι. Έπειτα, σηκώστε το κινητό και πάρτε τη φωτογραφία από πάνω. Θα δείτε και μόνη σας τη διαφορά. Όταν πάλι τραβάτε φωτογραφίες ξαπλωμένη, ανασηκώστε ελαφρώς τον λαιμό και το πηγούνι και βάλτε το ένα σας χέρι πίσω απ' το κεφάλι. 

Συμβουλή νούμερο 10: Κάντε κάτι διαφορετικό

Είναι ωραίες οι απλές selfies, όμως είναι και συνηθισμένες. Για να ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα, προσπαθήστε να πρωτοτυπήσετε και ποζάρετε κάνοντας κάτι διαφορετικό ή μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, όπως μία εκδρομή στα χιόνια ή μια πεζοπορία στο βουνό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ