2012-05-26 16:55:56
Φωτογραφία για Σπαράγγια,πεσκανδρίτσα με σάλτσα πορτοκαλιού, κρασί και τιραμισού
Λουκούλλειο και γαλλικής έμπνευσης και εκτέλεσης ήταν το δείπνο που απόλαυσαν οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Πρώτο πιάτο σπαράγγια, ακολούθησε πεσκανδρίτσα με σάλτσα πορτοκαλιού, κόκκινο ή άσπρο γαλλικό κρασί και για γλυκό σερβιρίστηκε ένα είδος, που περισσότερο έμοιαζε με τιραμισού. Έλα όμως που κανείς από τους ηγέτες και βεβαίως απ΄ αυτούς που προετοίμασαν το δείπνο δεν υπολόγισε ότι αυτό θα διαρκούσε περί τις τέσσερις ώρες και θα τελείωνε γύρω στις 2 το πρωί (ώρα Αθήνας).

***

Σε κάποια στιγμή και ενώ η συζήτηση πήγαινε μακριά και περιστρεφόταν στα μέτρα ανάπτυξης και στην έκδοση ευρωομολόγων με τον κ. Ολάντ να τα προτείνει και την κυρία Μέρκελ να τα απορρίπτει, ορισμένοι από τους ηγέτες πείνασαν, ανάμεσα τους και η γερμανίδα Καγκελάριος. Το δείπνο όμως είχε ήδη σερβιριστεί, ντελίβερι δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει, οπότε ένας από τους ηγέτες (δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιος) έριξε την ιδέα του... σνακ. Άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα μερικά γκαρσόνια και πρόσφεραν... καναπεδάκια στους ηγέτες. Για να τους κρατήσουν δυνατούς γιατί η νύκτα προβλεπόταν μεγάλη.


***

Σε αναστάτωση βρίσκονταν έως την Παρασκευή το βράδυ οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ γιατί δεν γνώριζαν εάν θα μιλήσουν ή όχι στη Συνδιάσκεψη που οργανώνει το κόμμα το Σάββατο. Τα πυρά τους έστρεψαν προς τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Α. Λυκουρέντζο, ο οποίος έχει και το γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης της συνδιάσκεψης, που δεν τους έδωσε όμως τις σχετικές οδηγίες Η αναστάτωση όσο περνούσε η ημέρα μετατράπηκε σε ειρωνεία και όταν οι βουλευτές έμαθαν από δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να θεωρούν βέβαιο ότι θα μιλήσουν στη συνδιάσκεψη και ορισμένοι από τους άρτι προσχωρήσαντες, δεν άντεξαν και έριξαν το καρφί τους: «Πάντοτε έτσι γίνεται, οι φιλοξενούμενοι μιλούν πρώτα...».

***

Και όντως οι «φιλοξενούμενοι μιλούν πρώτοι», αφού χωρίς να το γνωρίζει κανείς άλλος οι οργανωτές της Συνδιάσκεψης ειδοποίησαν τον κ. Αθ. Πλεύρη ότι θα μιλήσει από τους πρώτους. Με τι θέμα; Του ανέθεσαν να κάνει την εισήγηση για τους... μετανάστες, θέμα που έμαθε πολύ καλά κατά τη «θητεία» του στο ΛΑΟΣ

***

Στο ΛΑΟΣ στο μεταξύ υπάρχουν καλά και κακά νέα. Πρώτα τα καλά. Παραμένει (τουλάχιστον έως την Παρασκευή το βράδυ) στις τάξεις του η κυρία Βάνα Μπάρμπα. Τα κακά νέα είναι ότι τους έφυγε και προσχώρησε ήδη στη ΝΔ ο τραγουδιστής κ. Γ. Γερολυμάτος. Στα ουδέτερα νέα περιλαμβάνεται και η προσέγγιση του κόμματος με ομάδα αποστράτων αξιωματικών για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ.

***

«Και τις καταθέσεις σας θα δεσμεύσουμε και τις γυναίκες σας θα δεσμεύσουμε και μπορεί ακόμα να δεσμεύσουμε και τους άντρες σας» ανέκραξε η εκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας κυρία Νάντια Βαλαβάνη, από τις πολλές ερωτήσεις που τις γίνονται, όπου πάει και όπου σταθεί, εάν αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμεύσει τις τραπεζικές καταθέσεις. Η κυρία Βαλαβάνη, ενθυμήθηκε το σύνθημα που επικρατούσε στη Νοεμβριανή Επανάσταση στη Γερμανία (κατά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου), όταν οι επαναστάτες για να φοβίσουν τον κόσμο τοιχοκόλλησαν αφίσες στις οποίες έγραφαν: «Θα δεσμεύσουμε τις γυναίκες σας εάν δεν ενταχθείτε μαζί μας».

***

Νέο πρόγραμμα για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου παρουσίασαν (στο...Internet) το Κόμμα Πειρατών, που κατάφεραν, όπως λένε, να συγκεντρώσουν το 0,5% των ψήφων. Οι Πειρατές επανέρχονται και προτείνουν όλα τα δημόσια έγγραφα να βγαίνουν υποχρεωτικά στο internet, όσο ασήμαντα κι αν φαίνονται. Στο internet θα δημοσιεύονται και όλοι οι δημόσιοι διαγωνισμοί, οι προϋπολογισμοί δημοσίων έργων κτλ. Αυτό όμως που ξεχωρίζει στις προτάσεις τους είναι ότι εάν βρεθούν 100.000 πολίτες και προτείνουν με υπογραφές τους ένα νόμο μπορεί να ψηφιστεί στη Βουλή. Με 300.000 υπογραφές μπορούν να ζητήσουν και δημοψήφισμα.

ΒΗΜΑτοδότης
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ