2017-12-07 13:03:21
Φωτογραφία για Ο “Κώδικας του Τζιμπουτί” επεκτείνεται στην Σομαλία
Η Σομαλία έχει γίνει η 14η χώρα υπογράφουσα της τροποποίησης της Τζέντας για τον Κώδικα Δεοντολογίας του Τζιμπουτί – μια σύμβαση που... δημιουργήθηκε και υιοθετήθηκε από τις χώρες του Δυτικού Ινδικού Ωκεανού και του Κόλπου του Άντεν σε μια προσπάθεια να καταστείλουν την πειρατεία και την ένοπλη ληστεία σε πλοία που επιχειρούν στην περιοχή.

Ο Mariam Aweis, Υπουργός Θαλασσίων Μεταφορών και Λιμένων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, υπέγραψε το έγγραφο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ Kitack Lim στην έδρα του ΙΜΟ στο Λονδίνο την 1η Δεκεμβρίου.

Η τροπολογία εγκρίθηκε σε συνεδρίαση στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, τον Ιανουάριο του 2017, διευρύνοντας σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του κώδικα του Τζιμπουτί.

Καλύπτει μέτρα για την εξάλειψη σειράς παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η πειρατεία, η εμπορία όπλων, η εμπορία ναρκωτικών, το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, η παράνομη αποθήκευση πετρελαίου, η κλοπή αργού πετρελαίου, η εμπορία ανθρώπων, το λαθρεμπόριο ανθρώπων και η παράνομη απόρριψη τοξικών αποβλήτων.

Εκτός από τη Σομαλία, στις χώρες που υπογράφουν τον αναθεωρημένο κώδικα περιλαμβάνονται οι Κομόρες, το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία, η Ιορδανία, η Κένυα, η Μαδαγασκάρη, οι Μαλδίβες, η Μοζαμβίκη, η Σαουδική Αραβία, οι Σεϋχέλλες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τανζανία και η Υεμένη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ