2017-12-07 19:22:11
Φωτογραφία για Οι άγνωστες ελληνοτουρκικές συγκρούσεις αστυνομικών σε επισκέψεις Τούρκων πρωθυπουργών στην Αθήνα
Κατά γενική ομολογία, οι αστυνομικοί της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάν, σε κάποιες περιπτώσεις παραμέρισαν τους Έλληνες ομολόγους τους και σε άλλες απλώς τους

υπερφαλάγγισαν.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι γραμμένη η ιστορία. Ή τουλάχιστον δεν υπήρξε τέτοιου είδους ενδοτισμός στα καπρίτσια των Τούρκων αξιωματικών.

Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν υπήρξαν έντονα αστυνομικά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των επικεφαλής ασφαλείας των υψηλών αξιωματούχων.

Η πρώτη ήταν το Μάιο του 2010 επί ημερών κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ο Ταγίπ δεν ήταν ακόμα παντοκράτορας της γείτονος αλλά ένας ισχυρός ... "χαλίφης" της. Οι διαδοχικές συναντήσεις του τότε Τούρκου πρωθυπουργού, με Παπανδρέου και τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, έγιναν στο Χίλτον. Στη δεύτερη συνάντηση του με τον κ
. Σαμαρά, ο επικεφαλής της ασφάλειας Ερντογάν απαίτησε στην αίθουσα να παραβρίσκεται ένας Έλληνας αστυνομικός και 2 Τούρκοι, όπως ακριβώς κατά δήλωση του, είχε συμβεί στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, η τουρκική αντιπροσωπεία είναι φιλοξενούμενη της Ελλάδας που έχει ακέραια την ευθύνη για την προστασία της αποστολής και ότι συνεπώς η καθορισμένη αναλογία είναι 3 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και ένας της τουρκικής αστυνομίας.

Το δεύτερο επεισόδιο χρονολογείται στο Δεκέμβριο του 2014, όταν ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον τότε Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και πάλι στο Χίλτον, όταν ο τότε επικεφαλής των αστυνομικών της ασφάλειας Σαμαρά, ενημερώθηκε ότι έξω από την αίθουσα της συνάντησης σημειώθηκε άγριο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και τούρκου αξιωματικού. Ο κ. Λάζαρος Γκλεζάκος ενημερώθηκε πως ο τότε αξιωματικός της διεύθυνσης επισήμων Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος και νυν επικεφαλής της ασφάλειας Τσίπρα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με Τούρκο αξιωματικό της φρουράς Νταβούτογλου. Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή. ο Τούρκος αξωματικος επιδείκνυε προκλητική συμπεριφορά με ερειστικό και υποτιμητικό ύφος, με αποτέλεσμα παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον ... τζανταρμά. Η ελληνική πλευρά απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του ταραξία, όπερ κι εγένετο.

Άλλοι καιροί; 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ