2017-12-07 20:49:15
Φωτογραφία για Πώς θα δώσετε κίνητρα μάθησης στο παιδί
Όλα τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, όμως δεν έχουν όλα την ίδια δίψα για μάθηση. Καλό θα ήταν λοιπόν να δώσετε κίνητρα μάθησης στο μικρό σας με κάποιους απλούς τρόπους.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γεμίσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, ξεφυλλίζοντας παραμύθια ή βιβλία. Αν δεν ξέρει να διαβάζει, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από τα χρώματα και τις εικόνες και σιγά-σιγά θα το δείτε να περνάει έτσι την ώρα του όλο και πιο συχνά.

Μια ακόμα μέθοδος εκμάθησης είναι η ζωγραφική, κάτι που λίγο-πολύ αρέσει σε όλα τα παιδάκια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το μάθετε κάποια βασικά χρώματα ή να του δώσετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για κάτι που σχεδίασε.

Φυσικά πάντα είναι χρήσιμο να δίνετε εσείς πρώτοι το καλό παράδειγμα. Αν το παιδί διαπιστώσει ότι σας αρέσει το διάβασμα και γενικά να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο, είναι σίγουρα πιο εύκολο να αποκτήσει με τη σειρά του δίψα για μάθηση.


Δώστε στο παιδί κίνητρα που θα το κινητοποιήσουν να δει με θετικό μάτι την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων. Και φυσικά αναφερόμαστε στη δημιουργία εσωτερικών κινήτρων και όχι για δώρα ή οποιαδήποτε άλλης μορφής ανούσιας επιβράβευσης.

Ακόμα κι αν δεν έχετε καλές αναμνήσεις από την εποχή που πηγαίνατε σχολείο, είναι απαραίτητο να μιλήσετε στο παιδί με ενθουσιασμό για τη χρησιμότητά του για να αντιμετωπίσει όσο γίνεται θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία, ως διαδικασία μάθησης.

Κάντε επισκέψεις μαζί με το παιδί σε μουσεία, βιβλιοθήκες ή άλλους χώρους που προάγουν την ενημέρωση και τη μάθηση, απλά όχι τόσο συχνά που να βαρεθεί το μικρό σας!

Τέλος, πείτε καλά λόγια στο παιδί κάθε φορά που διαπιστώνετε ότι έμαθε κάτι καινούριο, ιδιαίτερα αν αυτό έγινε με δική του πρωτοβουλία και ενθαρρύνετέ το να συνεχίσει την καλή προσπάθεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ