2017-12-07 20:54:47
Φωτογραφία για Στέρηση δύο μισθών σε εν ενεργεία αρεοπαγίτη, για καθυστερήσεις 132 δικαστικών αποφάσεων
Δύο μισθούς θα στερηθεί εν ενεργεία αρεοπαγίτης για καθυστέρηση 132 δικαστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να παραγραφούν μάλιστα δυο υποθέσεις πλημελημματικού χαρακτήρα Η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, καθώς ο εν λόγω αρεοπαγίτης αρχικά καθυστερούσε συνολικά την έκδοση 132 αποφάσεων, εκ των οποίων οι 28 είναι από το 2012, όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων

Το ζήτημα απασχόλησε τις δικαστικές αρχές μετά από διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων. Η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αλλεπάλληλες επιστολές της, ζήτησε από τον εν λόγω αρεοπαγίτη την δημοσίευση των καθυστερούμενων αποφάσεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άσκησε σε βάρος του αρεοπαγίτη πειθαρχική αγωγή ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου και ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτος.


Τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισε η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Μειοψηφία

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε πως οι ισχυρισμοί του είναι αόριστοι και τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη της άσκησης της πειθαρχική δίωξης, εκτός ενός. Όμως επικράτησε η επιείκεια διότι διανύει το τελευταίο έτος της δικαστικής του σταδιοδρομίας, και του επιβλήθηκε πειθαρχική στέρησης δυο μισθών σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Μειοψήφησε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ζήτησε οριστική παύση διότι θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και η σύμβουλος Επικρατείας (προήχθη ήδη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς και ο καθηγητής Σπυρίδων Ψυχομάνης που ψήφισαν υπέρ της παύσης τριών μηνών.

Ο ίδιος είπε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται "σε καταβολή των δυνάμεών του, η οποία δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά".
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ