2017-12-08 14:02:20
Φωτογραφία για Μισοί από τους χρήστες smartphones ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους πάνω από 4000 φορές το χρόνο... χωρίς λόγο
Οι ερευνητές εξέτασαν 2.000 χρήστες smartphones στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο έλεγχος της συσκευής τους γινόταν από συνήθεια ή από

ανάγκηΑνησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις πρόσφατης έρευνας, οι οποίες αναφέρουν ότι οι χρήστες smartphones συνηθίζουν να ξεκλειδώνουμε πάνω από 4000 φορές το χρόνο τα κινητά τους τηλέφωνα... χωρίς προφανή λόγο.

Κάθε μέρα ξεκλειδώνουμε το κινητό μας τηλέφωνό, 28 φορές και πάνω από το ένα τρίτο των φορών αυτών είναι καταναγκαστικό και περιττό.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτιμώνται περισσότερο από τους χρήστες είναι το Facebook, το WhatsApp, το Gmail και το Instagram.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.000 χρήστες smartphones στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο έλεγχος της συσκευής τους γινόταν από συνήθεια ή από ανάγκη. Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι πάνω από το 40% των 10.000 φορών που συνήθιζαν να ελέγχουν τα κινητά τους, γινόντουσαν «καταναγκαστικά», ενώ το 10% των χρηστών ελέγχει το κινητό του περισσότερες από 60 φορές την ημέρα.


Ο Greg Tatton-Brown, εκπρόσωπος Casumo.com και επικεφαλής της έρευνας ανέφερε:

«Οι έξυπνες συσκευές μας, έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της σύγχρονης ζωής και ο έλεγχός τους είναι δεύτερη φύση για τους περισσότερους χρήστες» και συμπλήρωσε:

«Εντούτοις, οι περιπτώσεις καταναγκαστικών ελέγχων είναι πολύ υψηλότερες από ο, τι θα φανταζόμασταν, δείχνοντας ότι ο λόγος που τσεκάρουμε τα κινητά μας τηλέφωνα γίνεται περισσότερο από συνήθεια παρά για να βρούμε πληροφορίες για τον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας και τις πηγές διασκέδασης από όπου κι αν είμαστε».

Η έρευνα έδειξε, επίσης ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις ανθρώπους πιστεύουν ότι είναι εθισμένοι στο να ελέγχουν το τηλέφωνό τους με το μέσο όρο να ξοδεύει σχεδόν μία ώρα κάθε μέρα στο τηλέφωνο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ