2017-12-09 16:27:49
Φωτογραφία για Πάτρα: Άμεση Δράση ανάλογα με το πού το πώς και το πότε...-Το κοντράστ μίας απόπειρας αυτοκτονίας και της επίδοσης κλήσεων σε σταθμευμένα ΙΧ
Πριν από μερικά 24ωρα προέκυψε μείζον θέμα με την καθυστέρηση της Άμεσης Δράσης να επέμβει-παρά τον «βομβαρδισμό των τηλεφωνημάτων-σε περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας στην οδό Μαιζώνος.

 

Το θέμα αναλύθηκε σε όλες του τις διαστάσεις και αποτυπώθηκαν όλα τα πραγματικά γεγονότα μέσω των οποίων χαρακτηρίζεται ως απόλυτα δικαιολογημένη η δυσφορία των πολιτών που μάταια περίμεναν την Αστυνομία να επέμβει σε ένα μείζονος σημασίας περιστατικό.

 

Απαντήσεις ποτέ δεν δόθηκαν παρ ότι πέρασαν ήδη τέσσερις ημέρες από την δημοσιοποίηση του περιστατικού. Υπηρεσιακώς ωστόσο πληροφορούμαστε ότι όλοι ακολούθησαν την πεπατημένη, με αναφορές που έγιναν διατυπωμένες κατά τέτοιον τρόπο που εάν και εφόσον υπήρξαν ευθύνες, να μην αποδοθούν ποτέ και σε κανέναν.

 

Όπως ακριβώς συμβαίνει πάντοτε σε αυτόν τον τόπο, όπου κανείς και ποτέ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις που εκθέτουν το Κράτος και θεσμούς απέναντι στους οποίους ακόμη και σήμερα οι πολίτες εκφράζουν την πλήρη εμπιστοσύνη τους.


 

Ωστόσο πριν από αυτό το περιστατικό, για το οποίο εξακολουθούμε να αμφιβάλλουμε αν ποτέ θα δοθούν δημόσια πειστικές απαντήσεις, είχε προηγηθεί ένα άλλο.

 

 

 

Ήταν λίγες ημέρες πριν όταν η ίδια Υπηρεσία έδειξε σπουδή και επαγγελματισμό όταν οι αστυνομικοί ως όφειλαν και μετά από Υπηρεσιακή εντολή,  «γέμισαν» με κλήσεις οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό 25ης Μαρτίου.

 

Ορθώς εάν και εφόσον οι παράνομες σταθμεύσεις  δυσχέραιναν  την κυκλοφορία.

 

Ορθώς εάν και εφόσον τα παράπονα των συμπολιτών ήσαν έντονα.

 

Πλην όμως το «κοντράστ» των δύο γεγονότων (παράνομες σταθμεύσεις και απόπειρα αυτοκτονίας) καθιστά κατηγορηματικά σαφές το συμπέρασμα ότι πλέον επιλαμβανόμαστε με άνεση στα εύκολα, μετατρέποντας την Άμεση Δράση σε…Τμήμα Τροχαίας, και «σφυρίζουμε αδιάφορα» στα δύσκολα όταν θα πρέπει να τα βάλλουμε (σ.σ. κοντά στην πλατεία Όλγας) με έναν άρρωστο άνθρωπο ο οποίος έχει χαρακώσει τον λαιμό του και έχει σκορπίσει τον τρόμο στους εκατοντάδες περαστικούς.

 

Φυσικά και στο ενδιάμεσο αυτών των ακραίων περιπτώσεων, υπάρχουν δεκάδες άλλα περιστατικά που οι αστυνομικοί έχουν σπεύσει άμεσα και έχουν επέμβει προς όφελος των συμπολιτών και της κοινωνίας, όπως άλλωστε ορίζει η αποστολή τους.

 

Όταν όμως μία συγκεκριμένη και «λεπτή» αποστολή, η οποία προηγείται από οτιδήποτε άλλο,  ξεφεύγει από τα όρια της επιβεβλημένης Υπηρεσιακής αντίδρασης και αρχίζει να εφάπτεται στα όρια μίας πολιτικο υπηρεσιακής αντίληψης που σχετίζεται με τα άβατα και όποιους έχουν μετατρέψει κεντριοκότατα σημεία της πόλης σε σκοτεινές και επικίνδυνες γειτονιές, αφήνουν σε προτεραιότητα στα αντανακλαστικά της κοινωνίας και μόνον.

 

Όπως συνέβη την περασμένη Τρίτη, που για να μην προσεγγίσουν το άβατο της Πλατείας Όλγας, άφησαν  ένα παλικάρι-απλό πολίτη-να πάρει πρωτοβουλία και με κίνδυνο της ζωής του να αφοπλίσει έναν άνθρωπο που έκοβε τον λαιμό του.

 

Αν δεν είναι έτσι, ας το διαψεύσουν.

 

 

ΝΙΚΟΣ Α. ΣΥΦΑΝΤΟΣ

 

Πηγή: tempo24news
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ