2017-12-10 21:15:47
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός την πάτησε από την βασίλισσα της Ελλάδας
Ο Ολυμπιακός μπορεί στην Ευρωλίγκα να νίκησε την "βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα την "πάτησε" από μια άλλη "βασίλισσα", την ΑΕΚ. Μία πολύ μεγάλη νίκη έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού επιβλήθηκε με 66-62 στο... ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της, για την 8η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, όμως οι απουσίες που είχε και που απέκτησε κατά τη διάρκεια του ματς, του στέρησαν τη δυνατότητα να «γυρίσει» το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι παίρνοντας από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντιδράσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα από την πρώτη κιόλας περίοδο (22-12). Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός έδειξε να ξυπνάει επιθετικά κυρίως, και με σωστές επιλογές κατάφερε να μειώσει το σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο, πηγαίνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους (39-37)
. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ξεκίνησε τον Γιώργο Πρίντεζη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ, βάζοντας τον Κάιλ Ουίλτζερ στη θέση του, αφού ο Έλληνας φόργουορντ ένιωσε ένα σφίξιμο στην μέση. Έτσι, ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" προτίμησε να μην ρισκάρει και επέλεξε τον Αμερικανό. Όμως, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε πρόβλημα την ώρα του παιχνιδιού, αφού και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά από σύγκρουση με τον Μάνι Χάρις αποσύρθηκε στον πάγκο κουτσαίνοντας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε με την διάθεση να γυρίσει το ματς, και κατάφερε να μειώσει το σκορ λίγο περισσότερο, φτάνοντάς το παιχνίδι στον πόντο (51-50). Έτσι, το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε «φωτιά» με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα με τρίποντο του Σπανούλη προς το τέλος, αλλά να χάνει το προβάδισμα πολύ γρήγορα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού και κατάφερε να πάρει μία τεράστιας σημασίας νίκη με 66-62. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Μάνι Χάρις που πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, χάνοντας για ένα το double-double. Από την άλλη, ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛίν που σημείωσε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ