2017-12-11 12:52:12
Φωτογραφία για Συνεχίζεται στη Λαμία η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Θυμάται κανείς τη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια; Αυτή που εν συντομία, σαν δεν ντρεπόμαστε, ονομάζουμε

«δίκη Γρηγορόπουλου» λες και δικάζεται το θύμα;

Εννιά χρόνια μετά, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας συνεχίζεται η δίκη που σήμερα έχει ακόμη μία δικάσιμο και βρίσκεται στη φάση εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, με σχεδόν μόνους παριστάμενους -πλην των παραγόντων της δίκης- τους συναδέλφους του δράστη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στη Λαμία Γιώργος Δελιχάς.

Μία διαδικασία που κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, αφού έχει ήδη χρονίσει και σχεδόν εν κρυπτώ, «σε έναν χώρο χωρίς σύνδεση με τα γεγονότα και χωρίς να καλύπτεται η διεξαγωγή της κι ας είναι ιστορική για όλους όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομική βία και την κρατική αυθαιρεσία», όπως λέει στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος της οικογένειας στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Μία άλλη πτυχή της υπόθεσης έφερε στο φως ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στο «Εθνος της Κυριακής»: πρόκειται για την απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που ενέκρινε την καταβολή δικαστικής αποζημίωσης ύψους 252.610 ευρώ στην αδελφή του δολοφονημένου, Αρετή Γρηγοροπούλου.

Πρόκειται για τη συμβιβαστική επίλυση που επήλθε μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που δικαίωσε την οικογένεια, η οποία δεν έχει εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας, «...η χρηματική αποζημίωση δεν είναι το αντίδοτο στον ανθρώπινο πόνο. Είναι όμως το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κράτος απέναντι στην οικογένεια».

Θυμίζουμε ότι στις 6/12/2008 ο 15χρονος Ανδρέας-Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον θωρακικό σπόνδυλο, ενώ σε πρώτο βαθμό ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών, ενώ ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης, που τον συνόδευε, σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ