2017-12-11 16:47:09
Φωτογραφία για Καρέ - καρέ η διάσωση στα Βαρδούσια
Σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στον Αθανάσιο Διάκο και την Αρτοτίνα στα Βαρδούσια Φωκίδας εγκλωβίστηκαν από τις πέντε χθες το απόγευμα πέντε άτομα που κινούνταν στην περιοχή με τέσσερα τζιπ.

Ο πάγος που είχε σκεπάσει τον δύσβατο δρόμο ακινητοποίησε τα οχήματα. Μάλιστα όταν ο οδηγός του ενός από αυτά προσπάθησε να κινηθεί στον πάγο το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου.

Η παρέα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία και πυροσβέστες από το Λιδωρίκι κινήθηκαν προς το σημείο.

Φτάνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι ο πάγος δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν με το όχημα τους. Ωστόσο έβαλαν αλυσίδες και πλησίασαν όσο περισσότερο μπορούσαν. Έφτασαν σε μια απόσταση 150 μέτρων και συνέχισαν με τα πόδια.

Στο μεταξύ ο ένας από την παρέα έπαθε κρίση πανικού.

Με δυσκολία και κίνδυνο οι πυροσβέστες προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να αφήσουν εκεί τα οχήματά τους και να φύγουν με τους διασώστες.


Οι πυροσβέστες πήραν τον άνδρα που είχε πάθει κρίση πανικού και επέστρεψαν στο όχημά τους.

Στο μεταξύ είχε κληθεί και η 7η ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο με το ερπυστριοφόρο όχημα, που ωστόσο ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια προκειμένου να φτάσει τους εγκλωβισμένους.

Έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν ειδικά σωστικά εργαλεία για χιόνια και πάγο που έχει στη διάθεσή της η 7η ΕΜΑΚ. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε από τη Λαμία άλλο όχημα της υπηρεσίας που μετεφερε τον εξοπλισμό στα Βαρδούσια. Αφού περπάτησαν περίπου 10 χιλιόμετρα πάνω στον πάγο, περίπου στις 15:30  οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν την παρέα των τεσσάρων ατόμων και να την απεγκλωβίσουν, μεταφέροντάς τους σε ασφαλές σημείο.

Δείτε video από την διάσωση.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ