2017-12-12 15:58:04
Φωτογραφία για ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: «ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ»
Με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησε για την εξέλιξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων στο πλαίσιo της Συνόδου Κορυφής One Planet στο Παρίσι, στην οποία συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με πάνω από 50 διεθνείς ηγέτες, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «στο σωστό δρόμο». Η Ελλάδα, τόνισε, «πετυχαίνει και μάλιστα υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους» και «είναι καθ’ οδόν προς την επίτευξη του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, μίλησε για «ισχυρή προσήλωση» και «εποικοδομητική στάση» των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων είναι «εν εξελίξει» και «είναι εφικτό να έχουμε μία ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο και τη διάδοχη κατάσταση, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε: «Θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης». Επανέλαβε ότι τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα συζητηθούν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, «όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup», στη βάση των αποφάσεων του σώματος για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ