2017-12-12 19:56:07
Φωτογραφία για Ποιο «ταπεινό» σπίτι ψηφίστηκε ως το «Κτήριο της Χρονιάς 2017»;
Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής 2017 την πρωτιά κατέλαβε ένα πιο «ταπεινό» σπίτι, σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε μέχρι τώρα.

«Αυτό το πρωτότυπο σπίτι κατασκευάστηκε για ένα κινεζικό χωριό που καταστράφηκε από σεισμό και θα μπορούσε να προστατεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», ισχυρίζεται ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Edward Ng, περιγράφοντας το λόγο της συμμετοχής του συγκεκριμένου σπιτιού στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ.

Το σπίτι κατασκευάστηκε σε συνεργασία του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (CUHK) και μιας ομάδας ειδικών στον αντισεισμικό σχεδιασμό από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Οι τεχνικές κατασκευής που αναπτύσσονται μέσω του πρωτοτύπου στοχεύουν να βοηθήσουν τους κατοίκους του χωριού Guangming στο Zhaotong να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους μετά το σεισμό Ludian το 2014.

Το σπίτι βραβεύτηκε ως «Κτήριο της Χρονιάς» στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής 2017. Ο Ng υποστηρίζει ότι η αντισεισμική κατασκευή που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Οι σεισμοί δεν είναι μόνο ένα κινεζικό πρόβλημα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε σπίτια από λάσπη, οπότε αν βρούμε έναν τρόπο να τους βοηθήσουμε σχεδιάζοντας μια ασφαλέστερη δομή, τότε λύνουμε ένα πρόβλημα ίσως για 100 εκατομμύρια ανθρώπους», σχολίασε ο ίδιος.

Πηγή: perierga.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ