2017-12-12 20:18:22
Φωτογραφία για Υπάρχει ένα χωριό στον κόσμο που είναι καταραμένο και αφόρισε η εκκλησία
Το χωριό Trasmoz θεωρείται καταραμένο και ο λόγος είναι γιατί οι κάτοικοι της ασχολούνται με τη μαγεία από τον 13ο αιώνα. Η εκκλησία φυσικά και δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια και το αφόρισε.

Η ιστορία ξεκινάει από τις αρχές του 13ου αιώνα σε ένα κάστρο στο οποίο οι ιδιοκτήτες ασχολούνταν με την κατασκευή κάλπικων νομισμάτων. Για να μπορέσουν να κρατήσουν μυστικές τις παράνομες εργασίες τους, οι ίδιοι δημιούργησαν ένα μύθο -κάπως τρομακτικό- για να κρατήσουν μακριά τους περίεργους από την περιουσία τους.

Οι κάτοικοι του κάστρου άρχισαν να διαδίδουν πως κατάγονται από μια οικογένεια μαγισσών, που χτυπούσαν αλυσίδες για τις τελετουργίες τους και έφτιαχναν μαγικά φίλτρα. Δεν είναι γνωστό ακόμα εάν αποκαλύφθηκε η αλήθεια γύρω από την πλαστή οικογενειακή καταγωγή, πάντως η φήμη αυτή υπάρχει έως τις ημέρες μας. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα αστεία, οι μύθοι, οι θρύλοι και τα ξόρκια και έρχεται η πικρή αλήθεια.


Η αλήθεια είναι πως όσο δεν πληρώνεις τους φόρους σου, τόσο βρίσκεσαι αντιμέτωπος με προβλήματα. Κάθε εποχή έχει και τα δικά της… Το Trasmoz ήταν ένα αρκετά πλούσιο χωριό, που όμως δεν πλήρωνε φόρους στο μοναστήρι Veruela, που ήταν χτισμένο εκεί κοντά. Αυτό εξόργισε την Καθολική Εκκλησία, η οποία εκμεταλλεύτηκε τον μύθο περί μάγων στο χωριό και αφόρισε όλους τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι του χωριού ήταν ένα μείγμα από Εβραίους, Χριστιανούς και Άραβες με αποτέλεσμα να μην απολογηθεί κανείς για τη μη καταβολή των φόρων στο μοναστήρι, ξεκινώντας έτσι πόλεμο με το μοναστήρι Veruela, που κράτησε για πολλά χρόνια. Τελικά ο βασιλιάς Φερδινάνδος Β` υποστήριξε τα δικαιώματα των κατοίκων, γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο την Εκκλησία, με τον Πάπα Ιούλιο Β` να καταριέται το χωριό το 1511. Κανείς δεν έχει λύσει την κατάρα μέχρι σήμερα.

Από τον 15ο αιώνα ο πληθυσμός του χωριού άρχισε να μειώνεται και από 10.000 άτομα πλέον το Trasmoz έχει μείνει σήμερα με 62 κατοίκους. Άτιμη κατάρα….
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ