2017-12-13 00:25:46
Φωτογραφία για Φωτήλας: Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2018 & μιλά για πραγματικό σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Για προϋπολογισμό οδυνηρών μέτρων κατά της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μίλησε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Onmed.gr

Ο κ. Φωτήλας ειδικότερα, αναφέρθηκε στις περικοπές που κάνει σε όλους και όλα η κυβέρνηση, στην εισφοροεισπρακτική πολιτική της καθώς και στη μειωμένη ανάπτυξη που έφερε αυτή στη χώρα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει στοχευμένες αλλαγές σε οικονομία, επιχειρηματικότητα, υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για το πραγματικό σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά στα αντιδραστήρια για τον HIV ιό/ AIDS. Με εισήγηση της συζύγου του κ. Φλαμπουράρη ματαιώθηκε το 2015 καθόλα νόμιμος, σχεδόν ολοκληρωμένος, ανοιχτός, διεθνής διαγωνισμός. Και όχι μόνο δεν προκηρύχτηκε νέος, όπως ζητούσε το ΓΛΚ, αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ παρέλαβε αντιδραστήρια χωρίς να τα πληρώσει από τη SIEMENS (!!), δηλαδή της έκανε μια έμμεση «απευθείας ανάθεση», αφού η εταιρεία τους έχει κάνει αγωγή και για αδικαιολόγητο πλουτισμό.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

«Φέρνετε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2018, έναν ακόμα προϋπολογισμό οδυνηρών μέτρων κατά της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων!

Περικοπές παντού: 50% στο επίδομα θέρμανσης, αφού πέρυσι το είχατε μειώσει άλλο 50%, (αλήθεια τώρα δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι από το κρύο έτσι συνάδελφοι;) κατάργηση του ΕΚΑΣ και επιβολή επιπλέον φόρων ακόμα και έμμεσων (που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους – αυτούς που υποτίθεται ότι προστατεύετε), όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. 

Και βέβαια, ο επανυπολογισμός των συντάξεων με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλουπου ήδη οι συνταξιούχοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται Για δε την ανάπτυξη από 2,7% που κοκορευόσασταν ότι θα πετύχετε, σιγά σιγά άρχισε να αναθεωρείται προς τα κάτω: στην αρχή 2,1%, μετά 1,9%, τώρα λέτε για 1,6%! Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι θα φτάσει ακόμα πιο κάτω, περί το 1% δηλαδή…

Δηλαδή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:

- 0% ανάπτυξη το 2015,

- μείον 0,3 το 2016,

- και για το 2017 είναι ζήτημα αν θα επιτευχθεί ανάπτυξη περί το 1% !!!

Κύριε Βέττα, έχετε μεγάλο θράσος. Μας ζητάτε να σας πούμε πώς θα βρούμε τα χρήματα για να μειώσουμε φόρους. Ζητάτε μάλιστα να σας πούμε συγκεκριμένους κωδικούς. Αλήθεια εσείς το 2014 ποιους κωδικούς μας δώσατε προκειμένου να δικαιολογήσετε τις διάφορες παροχές που υποσχόσασταν όπως την επαναφορά του βασικού μισθού στα 750 ευρώ, τη 13η σύνταξη και άλλα πολλά; 

Θα μας ήταν εύκολο να σας πούμε ότι θα τα βρούμε από το κατοχικό δάνειο, από τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις άλλες «τρέλες» που πουλούσατε τότε.

Όμως, εμείς δεν είμαστε σαν εσάς «τσαρλατάνοι πολιτικοί». Θα σας πω λοιπόν κ. Βέττα πώς θα βρεθούν οι πόροι:

Μειώνοντας το ΦΠΑ.

Μειώνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις.

Ολοκληρώνοντας τις επενδύσεις που εσείς δεν υλοποιείτε εδώ και τρία χρόνια.

Φέρνοντας νέες επενδύσεις, δημιουργώντας ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα.

Κάνοντας μεταρρυθμίσεις. Και δε μιλώ γι’ αυτές που μας ζητούν οι θεσμοί. Μιλάω για εκείνες που ζητάμε εμείς: Στη δημόσια διοίκηση με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και όχι από το παράθυρο όπως κάνετε πια εσείς. Με πρόγραμμα αξιολόγησης, κινητικότητα, κίνητρα και αντικίνητρα και δημοσίευση όλων των πράξεων των οργανισμών στη Διαύγεια.

Καταργώντας μια σειρά - δεν θα πω από άχρηστους - αλλά τουλάχιστον πολυτελείς οργανισμούς υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες. Μερικούς τους είπε ο ειδικός αγορητής μας, όπως το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος, τη Δημόσια Αρχή Λιμένων. Εγώ προσθέτω και τον Οργανισμό Προειδοποίησης για το Τσουνάμι καθώς και τις άπειρες κρατικές επιχορηγήσεις σε διάφορους ιδιωτικούς συλλόγους/ σωματεία όπως το σωματείο για τη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, των φίλων του σκακιού, του συλλόγου πολεμικών τεχνών «Κούρες Τσιλάουμπλα» και τόσα άλλα…

Στη Δικαιοσύνη δημιουργώντας επιτροπές από δικαστές που θα μεριμνούν ώστε οι επενδυτές άμεσα να κάνουν τις επενδύσεις που επιθυμούν, ξεπερνώντας με σύννομο τρόπο την γραφειοκρατία, δημιουργώντας μόνιμες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και όχι αυτές της μιζέριας των 360 ευρώ που κατά κύριο λόγο δημιουργείτε εσείς.

Στην παιδεία δημιουργώντας ξενόγλωσσα προπτυχιακά και διευρύνοντας τα ανάλογα μεταπτυχιακά προγράμματα. Με ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστήμιων που μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες φοιτητές όπως γίνεται στις γειτονικές μας χώρες στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και ακόμα και στην Τουρκία.

Στην υγεία, τέλος, μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών. Με αξιοποίηση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΠΥ αλλά και των γιατρών ελεύθερων επαγγελματιών για την καθιέρωση του οικογενειακού γιατρού με ελεύθερη επιλογή ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρξει πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εμείς τους γιατρούς τους θεωρούμε συμμάχους μας και όχι διεφθαρμένους όπως ανερυθρίαστα τους χαρακτηρίζει ο κ. Πολάκης.

Θέλουμε έγκαιρες καμπάνιες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και όχι αυτές που καθυστερημένα και πλημμελώς έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας όπως στις περιπτώσεις της ιλαράς και της εποχικής γρίπης.

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε αλλαγές και θα βρούμε λεφτά κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης. Με λύσεις που εσείς δεν τις διανοείστε λόγω της στενομυαλιάς και των ιδεοληψιών σας, κ. Βέττα.

Γιατί και το 2014 μνημόνιο είχαμε αλλά ο ΦΠΑ στην εστίαση πήγε από το 23% στο 13% και όχι από το 13% στο 24% όπως το κάνατε εσείς. Η φορολογία είχε πάει από το 25% στο 20% και όχι στο 29% και πάνω από 40% αν συνυπολογίσουμε και τη φορολογία στα μερίσματα που επιβάλατε.

Οι φορολογικοί συντελεστές έπεφταν το 2014 και όμως είχαμε μνημόνιο.

Εμείς όμως δεν θα αλυσοδενόμαστε κ. Βέττα έξω από τα αεροδρόμια, δεν θα βρίσκουμε δάση στο Ελληνικό, δεν θα διώχνουμε όποιον θέλει να επενδύσει αλλά θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα ώστε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Και μιας και νωρίτερα μίλησα για δημόσια υγεία μία αποκάλυψη για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ματαιώσατε το 2015 καθόλα νόμιμο σχεδόν ολοκληρωμένο ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για αντιδραστήρια για τον HIV ιό. Αυτή που εισηγήθηκε τη ματαίωσή του ήταν η σύζυγος σας κ. Φλαμπουράρη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό όχι μόνο δεν προκηρύξατε νέο όπως σας επισημαίνει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας παραθέτω, αλλά παραλάβατε χωρίς να πληρώσετε αντιδραστήρια από άλλη εταιρεία. Σας κυνηγά αυτή η εταιρεία που ωωω του θαύματος είναι η Siemens. Και θα αναγκαστείτε να πληρώσετε τελικά αντιδραστήρια με διαδικασία έμμεσης «απευθείας ανάθεσης», αφού η εταιρεία σας έκανε αγωγή και για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Δηλαδή κάνετε χειρότερα από όσα καταγγέλλατε. 

Ντροπή σας! Αυτή είναι η ηθική σας. 

Καταψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2018».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ