2017-12-13 00:37:40
Φωτογραφία για Μπερσίμης: Καθαρός από ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ - Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2018
Καθαρός από ληξιπρόθεσμα χρέη εισέρχεται στο 2018 ο ΕΟΠΥΥ, καθώς οι οφειλές αυτές, συνολικά ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Onmed.gr

Από το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, τα 150 εκατ. είναι οφειλές προ του 2012, παλιά ληξιπρόθεσμα δηλαδή (τα οποία βαραίνουν τον Οργανισμό, ωστόσο η διοίκηση Σωτήρη Μπερσίμη τα αποδέχθηκε), ενώ περιλαμβάνονται και νοσηλείες του εξωτερικού.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης,μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο 13ο συνέδριο της ΕΣΔΥ, επισημαίνοντας, ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια και σειρά παρεμβάσεων, έχει τακτοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η ρευστότητα προς τους παρόχους υγείας.

Η κατάσταση του Οργανισμού σήμερα, είναι αναμφισβήτητα καλύτερη, σύμφωνα με τον κ. Μπερσίμη, καθώς πριν από δύο χρόνια λέγαμε τα εξής:

«Ο ΕΟΠΥΥ πάσχει λόγω της υστέρησης εσόδων και του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του − την ίδια στιγμή, όμως, ο όγκος των παροχών του είναι μεγάλος, τόνισε ο κ
. Μπερσίμης και πρόσθεσε ακόμη: Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ ήταν σημαντική τομή, ο ρόλος του όμως δεν υπηρετείται αποτελεσματικά, καθώς θα όφειλε να διαπραγματεύεται ως ανεξάρτητος φορέας, τόσο με τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα, όσο και με τον ιδιωτικό τομέα. Απαιτείται ανακατανομή των πόρων στο εσωτερικό του, χρειάζονται νέες συμβάσεις και κάλυψη των αναγκών υγείας στο σύνολο της χώρας…..»

Στη συνέχεια ο κ. Μπερσίμης, αναφέρθηκε στη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός το 2018, βασικοί άξονες της οποίας, είναι οι εξής:

- Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης νοσηλειών σε πραγματικό χρόνο.

- Πλήρης διασύνδεση συνταγογράφησης & έκδοσης παραπεμπτικών με τη νόσο.

- Ηλεκτρονικός Έλεγχος Γνωματεύσεων.

- Νέος ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμών Παροχών Υγείας)

- σε εξέλιξη είναι η δημιουργία φαρμακείων και η μετεγκατάσταση των υφιστάμενων σε καλύτερα κτήρια.

Τέλος, όπως υπογράμμισε, η πρόσφατη αύξηση του ορίου δαπανών για παροχές στους πολίτες (από 1,402 δισ. το 2016 σε 1,525 δισ. το 2017) – στις τελευταίες διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς- προέκυψε με την άψογη τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, σε συνεργασία και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ