2017-12-13 10:56:41
Φωτογραφία για Το θαύμα της μικρής Vanellope: Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από σώμα της αλλά είναι ακόμα ζωντανή
Είναι τριών εβδομάδων και έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις - Περιπτώσεις σαν και τη δική της έχουν πιθανότητα επιβίωσης μικρότερης από 10% Η μικρή Vanellope είναι το κορίτσι

που έχει συγκεντρώσει την προσοχή των Βρετανών τις τελευταίες ώρες καθώς έγινε το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με την καρδιά έξω από το σώμα της αλλά κατάφερε να επιβιώσει μετά από τρεις εγχειρήσεις.

Η πάθηση της μικρής Vanellope (ectopia cordis) εντοπίστηκε όταν η μητέρα της ήταν έγκυος εννέα εβδομάδων.

Όπως είπαν τότε οι γιατροί στους γονείς της, την 31χρονη Naomi και τον 43χρονο Dean, η ευθανασία ήταν η μοναδική λύση για το μικρό κορίτσι.

Τρεις εβδομάδες, όμως, μετά την προώρη γέννησή της με καισαρική τομή στις 22 Νοεμβρίου η Vanellope είναι ακόμα ζωντανή μολονότι η πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ήταν μόλις μια ώρα μετά τον τοκετό.

Ειδικοί λένε ότι δεν έχει υπάρξει άλλο παιδί στα ιατρικά χρονικά που να έχει αντέξει μια τέτοια κατάσταση για τόσο διάστημα. Οι γονείς της την ονομάσαν Vanellope από την ταινία Wreck-it Ralph καθώς πρόκειται για μια κοπέλα που είναι τόσο ξεροκέφαλη ώστε στο τέλος να γίνεται πριγκίπισσα.


«Όταν είδαμε τον υπέρηχο δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το πρόβλημα. Αυτό που βλέπαμε είναι ένα έμβρυο που έμοιαζε με χάμστερ που φορούσε καπέλο» περιέγραψε ο πατέρας της μικρής την πρώτη αντίδρασή τους όταν ενημερώθηκαν για το πρόβλημα.

Οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει ότι τα πιο κρίσιμα θα ήταν τα πρώτα 10 λεπτά καθώς τότε θα φαινόταν αν το μικρό κορίτσι μπορούσε να ανασάνει. Η Vanellope όχι μόνο γεννήθηκε αλλά έβαλε κατευθείαν τα κλάματα δείγμα ότι μπορούσε να ανασάνει.

«Είκοσι λεπτά μετά ακόμα φώναζε κι εμείς κλαίγαμε από χάρα» είπαν οι γονείς της.

Πενήντα λεπτά μετά τον τοκετό οι περίπου 50 γιατροί που ασχολούνται με την περίπτωσή της έκριναν ότι η Vanellope ήταν αρκετά σταθερή ώστε να υποβληθεί στην πρώτη εγχείριση προκειμένου η καρδιά να «επιστρέψει» στο κορμί της. Το μικρό κορίτσι θα παραμείνει για αρκετές εβδομάδες στην εντατική μέχρις ότου οι γιατροί να κρίνουν ότι είναι αρκετά δυνατή ώστε να προχωρήσουν στην επέμβαση για την πλήρη τοποθέτηση της καρδιάς της κάτω από το δέρμα της.

Περιπτώσεις όπως της Vanellope εμφανίζονται με συχνότητα πέντε έως οχτώ ανά εκατομμύριο γεννήσεις και έχουν πιθανότητα μικρότερη του 10% να αντέξουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ