2017-12-13 13:32:42
Φωτογραφία για Το νοστιμότερο γιαουρτλού κεμπάπ και συκωτάκι της Αθήνας είναι του Σπύρου στο Μπούκοβο στη Νέα Ιωνία
Αν η γιαουρτλού δεν είναι αυθεντική πολίτικη, απλά δεν είναι... γιαουρτλού. Ο Σπύρος, ίσως είναι ο μόνος στην Αθήνα, που θα σε ταΐσει αυθεντική πολίτικη γιαουρτλού κεμπάπ και δεν θα βαρυστομαχιάσεις, ούτε θα σε πιάσουν καούρες. Για την γιαουρτλού του Σπύρου, πηγαίνουν στο μαγαζί του παρέες, από κάθε γωνιά της Αττικής.

Με πραγματικά σπιτική συνταγή, με κεμπάπ χειροποίητα 100% με τα καλύτερα κρέατα της αγοράς, πλασμένα καθημερινά από τον Σπύρο και την οικογένειά του, στο κουκλιστικο στέκι "φαγοποτείο - ρακομελάδικο" που έχουν φτιάξει με μαεστρία και πινελιές Ανατολής (η γυναίκα του έχει ρίζες από Μικρά Ασία) στη Νέα Ιωνία. Άλλωστε, η Νέα Ιωνία, φημίζεται για πολλά ανατολίτικα προϊόντα που παράγει.

Πάμε όμως στην γιαουρτλού μας

Μιλάμε, για έναν συνδυασμό κεμπάπ, γιαουρτιού, σάλτσας με συνταγή "Σπύρου", που σε κάνει να εθιστείς. Σε συνδυασμό με ρακί ή παγωμένη βαρελίσια μπύρα, σε απογειώνει και ξεφεύγεις γευστικά ζώντας τη μαγεία της στιγμής.


Πωπωπωπω, όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε...

Όποιος καθίσει στα ξύλινα παραδοσιακά τραπεζάκια στο μαγαζί "Το Μπούκοβο"  που έχουν επιμεληθεί με αγάπη ο Σπύρος, η γυναίκα του Βάσω και τα δυο παιδιά του, θα το κάνει στέκι. Έτσι απλά. 

Διαχρονικά τραγούδια (όταν δεν έχει live μεσημεροαπογεύματα) και "φάση" γειτονιάς που βρίσκεται το μαγαζί, σε συνδυασμό με μια γιαουρτλού πολίτικη, συκωτάκι τηγανιτό ή στην σχάρα (που θα σου περιγράψω παρακάτω), μπριζολάκια φιλέτο (δες ΕΔΩ) και ορεκτικά "λουκούμι", όπως: σουτζουκόπιτα, μπουγιουρντί, πλευρώτους, σαγανάκι μελιτζάνα, παστουρμαδάκια και όσο και ότι πιώμα θέλεις, θα σε κάνει να περάσεις τόσο καλά με την παρέα σου, που θα γίνει το απόλυτο στέκι σου, ακόμα και τα μεσημέρια που θα γουστάρεις να φας και να πιεις δίχως αύριο.

Η βραβευμένη με Χρυσό βραβείο γεύσεως γιαουρτλού του Σπύρου

Η πραγματικά απίστευτη γιαουρτλού του μαστρό Σπύρου, πήρε στα Χρυσά βραβεία γεύσεων του 2017 από τον την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και το exodos time, το Χρυσό βραβείο γεύσεως, αποδεικνύοντας ότι αυτό το πιάτο, μαζί με τα μπριζολάκια φιλέτο και το συκώτι, από το μαγαζί "Το Μπούκοβο", απλά δεν παίζονται...

Όταν τρως σε μαγαζί συκωτάκι, καλύτερο από της μάνας σου, τότε καταλαβαίνεις ότι η μάνα σου τόσα χρόνια, κάτι έκανε λάθος. 

Το συκωτάκι θέλει τέχνη, όπως λέει και ο καλλιτέχνης μαστρο - Σπύρος. Αν είναι σκληρό ή με ίνες, δεν τρώγεται ευχάριστα, όσο καλοψημένο και αν είναι. Ο Σπύρος, το συκώτι το κάνει "φύλλο και φτερό". Χτυπάει το χέρι στον πάγκο του χασάπη όταν πάει να ψωνίσει και τονίζει: "Συκωτάκι για Το Μπούκοβο ρε μεγάλε. Τι δεν καταλαβαίνεις;" Και ο χασάπης, υποκλίνεται στην λεπτομέρεια -που κάνει τη διαφορά- όταν είναι να δώσει συκώτι στον μαστρο - Σπύρο! Αφού το πάρει, ακολουθεί μια "τελετή" για να φτάσει στο πιάτο μας. Γι αυτή, δεν μου μίλησε ποτέ. "Είναι μυστικό" μου τόνισε. "Πάσο" του είπα, και συνέχισα με τη δεύτερη μερίδα που μόλις μου είχε σερβίρει.

Νομίζω πως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις και εσύ για τα πιάτα που σου περιέγραψα πιο πάνω, είναι απλά να πας εκεί...

Αν έχεις όρεξη να φας καλά, να πιεις και να περάσεις καλά, αλλά να νιώσεις και παρεϊστικα στη γειτονιά της Άγγελου Σικελιανού 26 στη Νέα Ιωνία, (για "ασφάλεια" κάλεσε για να κρατήσουν ένα τραπεζάκι στο 210 2798175). 

Το σίγουρο είναι, ότι μετά την πρώτη επίσκεψη, θα πας πολλές φορές ξανά στο μαγαζί του...

Facebook page: Το Μπούκοβο

Άγγελου Σικελιανού 26, Νέα Ιωνία

Τηλ.: 210 2798175
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δορύκτητα και δορυάλωτα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δορύκτητα και δορυάλωτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ