2017-12-13 20:04:43
Φωτογραφία για Τι δεν πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε περίοδο
Είναι που είναι δύσκολη η κατάσταση, μην την κάνετε χειρότερη με βάση αυτά που καταναλώνετε. Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές και...τα ροφήματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν είσαστε αδιάθετη;

Να αποφεύγετε τροφές με πολλά λίπη και λιπαρά είτε αυτό είναι κρέας, είτε γαλακτοκομικά είδη που δεν είναι με χαμηλά λιπαρά κ.ο.κ. Και αυτό επειδή οι κράμπες θα κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους!

Καλό επίσης είναι να αποφύγετε τροφές με πολύ αλάτι και ιδιαίτερα τα συσκευασμένα σνακ. Άρα λοιπόν κάντε επιλογές οι οποίες περιέχουν νορμάλ ποσότητα αλατιού αν δε θέλετε να νιώσετε φούσκωμα.

Αίσθημα δυσφορίας προκαλούν επίσης διάφορα τυποποιημένα γλυκίσματα, τα οποία μπορεί να βάλετε στο...μάτι πάνω σε κάποια λιγούρα. Επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό που σας ζητάμε, τουλάχιστον καταναλώστε τα στις μικρότερες δυνατές ποσότητες.

Το αλκοόλ με τη σειρά του αυξάνει τη ροή του αίματος και «ρίχνει» την ήδη περίεργη διάθεσή σας. Εντάξει, με ένα ποτηράκι δε χάθηκε κι ο κόσμος, απλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας τις πιθανές επιπτώσεις.

Και η πρόσληψη καφέ να γίνεται με μέτρο. Αν δεν μπορείτε να τον αντικαταστήσετε κάποιες μέρες με τσάι, τουλάχιστον μην πίνετε παραπάνω από έναν την ημέρα, καθώς η καφεΐνη αυξάνει τις κράμπες και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση.

Τέλος, οι επεξεργασμένες τροφές, εξαιτίας διάφορων συστατικών που περιέχουν, έχουν σαν αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ