2012-05-26 22:20:40
Φωτογραφία για Ο Αντώνης Σαμαράς έπαιξε τα πολιτικά ρέστα του...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Ο πολύκροτος γάμος, στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης , έγινε. Όμως, όπως σε όλους τους γάμους συμβαίνει, ουδείς προξενητής ή έστω και κεραυνοβόλος έρωτας, μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή κι ειρηνική συμβίωση ή την ύπαρξη απογόνων.  

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατέθεσαν τα όπλα, έδωσαν τα χέρια και συνέπτυξαν πολιτική συμμαχία εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Τα αποτελέσματα της κάλπης της 6ηςΜαΐου, κατέδειξαν δύο απλά δεδομένα. Η μεν Νέα Δημοκρατία καθηλώθηκε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 19%, η δε Δημοκρατική Συμμαχία έμεινε εκτός Βουλής. Κατ επέκταση, ο μεν Αντώνης Σαμαράς σάλπισε γενική συστράτευση με  στόχο να προσδώσει δυναμική στο κόμμα του εν όψει της 17ης Ιουνίου, η δε Ντόρα Μπακογιάννη άδραξε την ευκαιρία που της εγγυάται κοινοβουλευτική έδρα στην επόμενη βουλή. Επιπλέον δε, η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ,


που τον κατέστησε αξιωματική αντιπολίτευση κι ισότιμο διεκδικητή της εξουσίας, φόβισε αρκούντως ευρωπαίους και λοιπούς εταίρους σε βαθμό που να κινητοποιηθούν υπέρ μιας ενοποιημένης γαλάζιας παράταξης με γνωστούς παίκτες, ως αντίβαρο στην επέλαση πολιτικών δυνάμεων αμφιβόλου και μη ελεγχόμενου στελεχιακού προσωπικού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όμηρος του πριμ των 50 εδρών, συναίνεσε στην επάνοδο της κ. Μπακογιάννη παίζοντας κυριολεκτικά τα ρέστα του στο γαλάζιο εσωκομματικό πόκερ. Στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και ταυτόχρονα την πρωθυπουργία της χώρας αναβάλει επ αόριστον την αμφισβήτηση της προεδρίας του. Στην αντίθετη, γνωρίζει σαφώς ότι η κ. Μπακογιάννη θα διεκδικήσει τη ρεβάνς.     

                            Πρώτες αρνητικές αντιδράσεις

        Από την πρώτη στιγμή της επανόδου της Ντόρας Μπακογιάννη στη Συγγρού, άρχισε η μουρμούρα. Η πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου, σαν εικόνα, ήταν αρκετή κι ικανή να αποδώσει την ψυχολογική ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο προσωπικότητες σε όλο της το μεγαλείο. Στη συνέχεια, οι σύμβουλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδειχναν προβληματισμένοι με το σκεπτικό ότι η πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε ολόκληρη η μέχρι τούδε εκλογική στρατηγική του κόμματος θα υποτασσόταν στην ακραία στήριξη του μνημονίου που ευαγγελίζεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ακόμα και στην ιδανική περίπτωση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, η συγκατοίκηση Αντώνη και Ντόρας θα ήταν προβληματική καθώς θα συνυπήρχαν δύο γραμμές πλεύσης για μια κομβική πολιτική επιλογή, όπως είναι αυτή του μνημονίου και της συνεπαγόμενης πολιτικής. 

         Από την δική τους πλευρά, οι πολύ κοντά στην κ. Μπακογιάννη ευρισκόμενοι άρχισαν να ψάχνουν την εκλόγιμη σχέση την οποία θα καταλάμβαναν προκειμένου να βρουν μια θέση στο επόμενο κοινοβούλιο. Οι αντιδράσεις των εκλεγμένων που καλούνται να παραχωρήσουν τις έδρες τους συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, έχουν γιγαντωθεί επικίνδυνα σε πολλές περιφέρεις της χώρας με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την συνοχή του κόμματος. Στην Ηλεία, η νομαρχιακή επιτροπή απειλεί να ψηφίσει άλλο κόμμα σε περίπτωση που ο κ. Κοντογιάννης καταλάβει την θέση της κ. Αυγερινοπούλου. Παρόμοιες ενστάσεις παρατηρούνται στο Ηράκλειο και στα Χανιά με τις εκλόγιμες θέσεις που πρόκειται να καταλάβουν, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, οι κκ Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης. 

                Αποψίλωση του ΛΑΟΣ- Επίθεση στον Καμμένο

         Το γαλάζιο σάλπισμα για το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο απευθύνθηκε και προς άλλο στρατόπεδο. Τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οι πρώην βουλευτές Θανάσης Πλεύρης και Γιώργος Αποστολάκης, ήταν οι πρώτοι που πέρασαν την πόρτα της Συγγρού. Ακολούθησαν οι κκ Βελόπουλος και Μαρκάκης ενώ συζητείται κι η περίπτωση του πρώην βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη. Οι επιτελείς της Συγγρού, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ακροδεξιά νώτα τους από τις διαρροές προς την Χρυσή Αυγή σάλπισαν επέλαση στον ΛΑΟΣ, με αποτέλεσμα να δεχτούν την μετωπική επίθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη με διόλου κολακευτικές αποκαλύψεις για νυν και πρώην βουλευτές και κορυφαία στελέχη των δυο κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνει έτοιμος να ριχτεί με αξιώσεις στην εκλογική μάχη και σε αντιπερισπασμό βάζει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κώστα Πλεύρη, πατέρα του Θανάση Πλεύρη,  

       Παράλληλα με την στελεχιακή αποψίλωση του ΛΑΟΣ, επιχειρείται κι η απομυθοποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Παρά ταύτα, ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης, εντάσσεται στους ανεξάρτητους έλληνες στη διάρκεια της περιοδείας του κ. Καμμένου στο νησί του και αναλαμβάνει επικεφαλής της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, καθώς και τον τομέα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων . Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Καμμένος παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματός του για τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την ενέργεια, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες των νησιών, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη νησιωτική χώρα που τον τίμησε ανακηρύσσοντας σε πολλά μικρονήσια, όπως και ο Άγιος Ευστράτιος της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου, πρώτο κόμμα τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

                           Εκλογικό Δίλημμα – Ευρώ ή Δραχμή

        Τα βέλη της Συγγρού στοχεύουν ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση γίνεται ημέρα με την ημέρα και πιο δριμεία καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μάιου και οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο πόλο της εκλογικής αντιπαράθεσης. Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά το ταξίδι του στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με ευρωπαίους αξιωματούχους και δηλώνει ευτυχής καθώς παρατηρεί πως η απήχηση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι έκδηλη και πασιφανής. Παλιά σε αυτές τις ίδιες συναντήσεις ένιωθα μοναξιά όταν μιλούσα για ανάπτυξη, σιγά - σιγά το κλίμα άρχισε να αλλάζει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι παραδέχονται πλέον ότι χρειάζεται και ανάπτυξη και επενδύσεις, σημειώνοντας πως «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ». Επαναλαμβάνοντας την άποψή του για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη υπογράμμισε ότι «η σταθερή άγκυρα είναι το ευρώ, αλλιώς χαθήκαμε. Αν βγούμε από το ευρώ, γιατί υπάρχουν οι θεωρίες περί δραχμής που τις υποστηρίζουν διάφορα κόμματα, αυτό σημαίνει ότι η δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50%», επισήμανε. Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί προετοιμασιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε ότι δεν του είπε κανείς κάτι σχετικό και πως δεν γνωρίζει τίποτε. «Το αντιμετωπίζουν, υποθέτω, όπως ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα», σημείωσε.

       Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε και πάλι στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά είναι μια στάση «επικίνδυνη για τον τόπο». «Έρχεται ο κ. Τσίπρας μέσα στο Παρίσι να πει ο κ. Ολάντ να μην γίνει ''Ολαντρέου''. Αυτό δεν είναι αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας είναι επικίνδυνο για τον τόπο. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, αυτοί την γκρεμίζουν. Ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», τονίζοντας πως «η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα. Μήπως δημιουργούν αυτά τα τρομακτικά σενάρια γιατί τρέφονται πολιτικά από την απελπισία του κόσμου; Δεν επιτρέπω να κάνουν το μαθητευόμενο μάγο πάνω στην πλάτη ενός ταλαιπωρημένου λαού».

             Αφετηρία για την νίκη το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

         Με την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, χθες το πρωί επισφραγίστηκε η συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά. Το στάδιο με το συμβολικό όνομα έγινε επίσημη αφετηρία της πορείας του ενωμένου κεντροδεξιού μετώπου προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές, πως η κοινή παρουσία Ντόρας Μπακογιάννη και  Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έγινε, η εκλογική καμπάνια είναι μπροστά, στη διάρκειά της θα μετρηθούν αντιστάσεις κι αμέσως μετά ο πολιτικός λογαριασμός…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΑΣΤΕΙΟΣ ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΑΣΤΕΙΟΣ ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ