2017-12-14 14:00:37
Φωτογραφία για Bon Jovi και Dire Straits στο Rock and Roll Hall of Fame το 2018
Είναι επίσημο! Βon Jovi, Dire Straits, The Moody Blues, The Cars και Nίνα Σιμόν είναι οι πέντε φιναλίστ της "Τάξης του 2018" του Rock And Roll Hall Of Fame.

Οι Bon Jovi μάλιστα τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δημόσιας ψηφοφορίας συγκεντρώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψήφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάντα από το Νιου Τζέρσι κατάφερε να μπει στο Rock And Roll Hall Of Fame μόλις με τη δεύτερη προσπάθεια.

"Είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα", δήλωσε σχετικά ο David Bryan των Bon Jovi. "Ήμασταν οι τύποι που θέλοντας να ζήσουμε το όνειρο, μπήκαμε σε ένα λεωφορείο χωρίς εγγυήσεις, χωρίς καλούπια, χωρίς τίποτα. Είπαμε απλά: ας βγούμε έξω και ας το κάνουμε να συμβεί. Και αυτό κάναμε!".

Κατά την ειδική τελετή του Rock and Roll Hall of Fame τα συγκροτήματα συνήθως επανενώνονται για να παίξουν ζωντανά και η φετινή εκδήλωση αναμένεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές!


 Για παράδειγμα συγκροτήματα όπως οι Dire Straits έχουν να παίξουν μαζί live από το 1992, ενώ οι Bon Jovi δήλωσαν πως θέλουν πολύ να ανέβουν ξανά στη σκηνή μαζί με τους Richie Sambora και Alec Jonh Such. “Eίναι ένα τεράστιο κομμάτι μας και θα μας άρεσε πολύ αν έρχονταν να παίξουν μαζί μας”, δήλωσαν σχετικά. 

Οι Moody Blues από την πλευρά τους θέλουν πολύ να βρεθούν ξανά με τον κιμπορντίστα τους Mark Pinder (ο οποίος αποχώρησε από το γκρουπ το 1978), αλλά και τον Ray Thomas, που έφυγε από την μπάντα το 2002. 

Τέλος, οι Cars επανενώθηκαν το 2010 μετά από ένα διάλειμμα 22 ετών βγάζοντας το δίσκο “Move Like This”, ενώ η τελευταία ζωντανή τους εμφάνιση ήταν τον Αύγουστο του 2011.

Οι νικητές θα εισαχθούν στο Rock And Roll Hall Of Fame, μέσω ειδικής τελετής, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2018 στο Κλίβελαντ και κατά την οποία θα τιμηθεί και η Sister Rosetta Tharpe με το ειδικό βραβείο Early Influence.

Η λίστα των υποψηφίων για την “Τάξη του 2018” περιλάμβανε: Bon Jovi, Dire Straits, Eurythmics, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, Meters, Τhe Moody Blues, Rufus ft. Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray και The Zombies.

Να θυμίσουμε πως οι καλλιτέχνες που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση στο Rock And Roll Hall Of Fame πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους single ή άλμπουμ πριν από το 1992.

Οι 5 της "Τάξης του 2018"

Οι Bon Jovi από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι δημιουργήθηκαν στις 14 Μαρτιου του 1983 και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους. Ανάμεσα στα 10 studio albums του συγκροτήματος, οι Bon Jovi έχουν κυκλοφορήσει 4 compilation albums, ένα live και ένα box set.

Oι Moody Blues από το Μπέρμιγχαμ Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργήθηκαν το 1964. Η μπάντα έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή με singles όπως τα: "Go Now", "Nights in White Satin", "Tuesday Afternoon", και "Question", ενώ έχει πουλήσει 70 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Oι Dire Straits ιδρύθηκαν το 1977 από το Μαρκ Νόπφλερ και διαλύθηκαν το 1995. Κυκλοφόρησαν συνολικά 6 στούντιο άλμπουμ πουλώντας 120 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Μέσα στα 18 χρόνια σταδιοδρομίας τους στη μουσική σκηνή οι Dire Straits κατάφεραν να κερδίσουν 4 βραβεία Γκράμμυ, 3 βραβεία Μπριτ, 2 βραβεία MTV Video Music, 1 βραβείο Τζούνο και 1 βραβείο PRS.

Oι Aμερικανοί Cars ιδρύθηκαν στη Βοστώνη το 1976 και διαλύθηκαν το 1988 για να επανενωθούν το 2010 και ένα χρόνο μετά να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ με τίτλο "Move Like This" το οποίο προώθησαν με μια μικρή περιοδεία. Τον Οκτώβριο του 2015 και του 2016, οι Cars ήταν και πάλι υποψήφιοι για το Rock and Roll Hall of Fame.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και πιανίστρια Νίνα Σιμόν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1933 και πέθανε στις 21 Απριλίου 2003. Με τη μοναδική φωνή της έχει καλύψει ένα ευρύ ρεπερτόριο blues, rythm 'n' blues, soul, gospel και jazz τραγουδιών.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ