2017-12-14 20:06:07
Φωτογραφία για O διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες των εφέ στις ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ
Ενα βίντεο αποκαλύπτει την μαεστρία με την οποία ο Ντέιβιντ Φίντσερ χρησιμοποιεί τα ψηφιακά εφέ στις ταινίες του, χωρίς να μειώνει τίποτα από την κινηματογραφική εμπειρία τους. Οπως μόνο ένας πραγματικός auteur μπορεί.

Οταν κάποιος σου μιλάει για ειδικά εφέ και CGI, σίγουρα ο Ντέιβιντ Φίντσερ δεν είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που σου έρχεται στο μυαλό. Παρόλα αυτά όμως ο Φίντσερ έχει πάθος με την λεπτομέρεια, και αυτό φαίνεται στις ταινίες του, χρησιμοποιώντας τα εφέ ως ένα είδος τελειοποίησης της κινηματογράφησής του χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την ιστορία που θέλει να διηγηθεί.

Κι όλο αυτό φαίνεται τέλεια στο βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε ο Youtuber Captain Kristain, και δείχνει τους τρόπους με τους οποίους ένας auteur σαν τον Φίντσερ χρησιμοποιούν τα εφέ στις ταινίες τους.

Ενα παράδειγμα είναι και στο «Zodiac», στο οποίο ο Φίντσερ χρησιμοποίησε τα εφέ σχεδόν σε κάθε εξωτερική σκηνή για να αποδώσει ένα τέλειο Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του ‘60. Επίσης, ο Φίντσερ σπάνια χρησιμοποιεί ψεύτικο αίμα στις ταινίες του, προτιμάει πάντα το CGI. Κι έτσι στην σκηνή του μπάνιου στο «The Girl with the Dragon Tattoo», κάθε σταγόνα αίματος είναι ψηφιακό εφέ.


Ο Captain Kristain αναφέρει πως «οι ταινίες του είναι πάντα στις λεπτομέρειες. Οι χαρακτήρες του είναι πάντα ερευνητές, ντεντέκτιβς και όσοι είναι παθιασμένοι με τις λεπτομέρειες και αυτό φαίνεται στην κινηματογράφησή του. Τα εφέ συνήθως βοηθούν την ιστορία του να προχωρήσει. Ο Φίντσερ καταλαβαίνει πως η τεχνολογία που χρησιμοποιείς είναι πολύ σημαντική. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο την χρησιμοποιείς για να επικοινωνείς με το κοινό σου».

Απολαύστε το βίντεο, και την μαγεία των ταινιών του Ντέιβιντ Φίντσερ, παρακάτω.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ