2012-05-26 22:53:55
Φωτογραφία για Ελεγκτές ζητούν μίζες ακόμα και από συνεργεία αυτοκινήτων ...
Χάος επικρατεί στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με τις πωλήσεις να έχουν καταρρεύσει και τις εργασίες των συνεργείων να είναι πλέον μηδαμινές. Ωστόσο, παρά την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά κάποιοι «αδίστακτοι» ελεγκτές από το υπουργείο έχουν προβεί σε ένα...

απίστευτο μπαράζ ελέγχων, κυρίως των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, με στόχο όχι την επιβολή προστίμων για όσους παρανομούν αλλά την είσπραξη μίζας ώστε τα όποια ζητήματα να «τακτοποιηθούν» με το γνωστό «παραδοσιακό» ελληνικό τρόπο.

Στο στόχαστρο

Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και της απεγνωσμένης ανάγκης εσόδων από τον κρατικό μηχανισμό η υπόγεια συνδιαλλαγή και η διαφθορά συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα για πολλούς.

Τελευταία στο στόχαστρο των ελεγκτών έχουν εισέλθει τα αναβατόρια αυτοκινήτων που είναι τοποθετημένα στα συνεργεία και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να διαθέτουν από πιστοποιητικό καλής λειτουργίας μέχρι και το manual οδηγιών χρήσης!


Ωστόσο, επειδή οι εργασίες στα συνεργεία είναι πλέον μηδαμινές πάρα πολλοί επαγγελματίες είτε έχουν αμελήσει να ανανεώσουν τα πιστοποιητικά είτε τα χαλασμένα αναβατόρια τα έχουν αντικαταστήσει με μεταχειρισμένα που όμως δεν συνοδεύονται από το manual χρήσης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου κατά τον έλεγχο να βρίσκονται παραβάτες και αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε αναβατόριο που δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Εκεί ξεκινάει η συναλλαγή αφού οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο ζητούν να μην καταγραφεί η παράβαση και το πρόστιμο που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τις 50.000 ευρώ και το «αντάλλαγμα» που ζητείται από τους ελεγκτές είναι ένα ποσό της τάξως των 1.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του προστίμου.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΗτΣ» κάποιοι ελεγκτές απαιτούν τα χρήματα «εδώ και τώρα» ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Δεν πάει άλλο»

Η τραγική εικόνα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου δεν περιγράφεται πλέον με λόγια και την κατάσταση περιγράφουν στην «ΗτΣ» επαγγελματίες του κλάδου, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, για ευνόητους λόγους Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «Με μαθηματική ακρίβεια η αγορά αυτοκινήτου οδεύει προς το γκρεμό δίχως... φρένα και τιμόνι. Όλοι οι επαγγελματίες αργοπεθαίνουν και πλέον δεν έχει σημασία αν θα κλείσουμε σήμερα ή σε δύο μήνες. Αλλά το θράσος των ελεγκτών έχει πραγματικά ξεπεράσει κάθε όριο καθώς νομίζουν πως όσοι έχουμε κάθετες μονάδες έχουμε και υψηλές καταθέσεις στις τράπεζες. Όμως δεν γνωρίζουν πως οι περισσότεροι από εμάς χρωστάμε στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες και κάθε μήνα συμπληρώνουμε απ' όσα χρήματα μας έχουν μείνει για να καταβάλουμε τους μισθούς στους εναπομείναντες υπαλλήλους μας. Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχονται τώρα και οι έλεγχοι του κράτους να μας αποτελειώσουν καθώς από τη μία τα καταστήματά μας τελούν υπό πτώχευση και από την άλλη οι έλεγχοι είναι συνεχείς.

Χωρίς εισφορές

Όμως τα χιλιάδες παράνομα «πειρατικά» συνεργεία που λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια και οι έμποροι Ι.Χ. που δουλεύουν μέσω Internet χωρίς να έχουν κατάστημα εξακολουθούν να λειτουργούν ανενόχλητοι και χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ για φόρους, εισφορές, ενοίκια και πρόστιμα!

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα γίνουμε όλοι παράνομοι καθώς όπως αποδεικνύεται οι παράνομοι έχουν «ασυλία» ή δεν διώκονται από κανέναν σε αυτή τη χώρα και πλουτίζουν...».

Του Γιώργου Ανδρή
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Κόλαση» η Kate Upton
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Κόλαση» η Kate Upton
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ