2017-12-15 05:19:38
Φωτογραφία για Αυτή η εφαρμογή δεν πουλιέται, όσα χρήματα κι αν προσφέρει κάποιος!
 

Ακόμη και όταν ανεβάζει ημίγυμνες φωτογραφίες του στο Tinder, το δημοφιλές μέσο

κοινωνικής δικτύωσης, ο Pavel Durov αγαπά να παίζει σκληρά και να κερδίζει.

«Δεν ψάχνω τίποτα σοβαρό ή μη σοβαρό εδώ», είπε ο Ρώσος σταυροφόρος της ιδιωτικής ζωής που αναζητεί πιθανές συναντήσεις στο Ντουμπάι, όπου τελικά προσπαθεί να εγκατασταθεί, αφού προηγουμένως γύρισε σχεδόν όλο τον πλανήτη για τρία χρόνια. "Απλώς, παίζω με την εφαρμογή."

Ο 33χρονος Durov έχει κερδίσει πολλά χρήματα από τότε που αναγκάστηκε να πουλήσει το 2014 το υπόλοιπο του μεριδίου του στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας, το VK, σε έναν δισεκατομμυριούχο που διάκειται φιλικά προς το Κρεμλίνο. Η εφαρμογή που στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα και θεωρείται απρόσβλητη από τους χάκερς, η Telegram, έχει σχεδόν 180 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων 40 εκατομμυρίων μόνο στο Ιράν, και προσελκύει μισό εκατομμύριο νέους χρήστες κάθε μέρα.


Αυτός και ο μεγάλος αδελφός του Nikolai, ένας βραβευμένος μαθηματικός και προγραμματιστής, ρύθμισαν το λογισμικό τους, ενώ μετακόμιζαν από χώρα σε χώρα, αποφεύγοντας τους στρατολογητές από το χώρο των πρακτόρων και της επιβολής του νόμου όπως το FBI, το οποίο, λέει ο Durov, προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν από τους προγραμματιστές του, στο Σαν Φρανσίσκο. Οι θέσεις των διακομιστών του είναι μυστικό, όπως και πολλά από τα ονόματα των υπαλλήλων του, αρκετοί από τους οποίους είπε ότι είναι φίλοι του, εκατομμυριούχοι.

"Μου αρέσει εδώ", λέει ο Durov πάνω από την παέγια των θαλασσινών στο Siddharta Lounge με θέα στη μαρίνα, κοντά στο νέο γραφείο του στον 23ο όροφο ενός ουρανοξύστη στο Dubai Media City. "Αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, σαν μια start-up".
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ