2017-12-16 06:38:22
Φωτογραφία για Ηράκλειο - Απόπειρα δολοφονίας του ψυχιάτρου ..Συνελήφθη η γυναίκα του γιατρού για ηθική αυτουργία [Εικόνες-Βίντεο]
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των αρχών βρίσκεται η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Μετά την κατάθεση του κ. Στριμπάγκου όπου κατονόμασε τους δράστες που άνοιξαν πυρ εναντίον του οι αρχές προχώρησαν στις έρευνες. Το μεσημέρι προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου.

Μετά από πολύωρη κατάθεση, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή της.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τον δραστών που φέρεται να πυροβόλησαν τον ψυχίατρο.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Στριμπάκος βγήκε από το ιατρείο του στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και κατευθύνθηκε στο απέναντι πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του.

Τότε δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς από 3-4 άτομα. Ωστόσο, κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα. Την ίδια στιγμή όμως ένας ή δύο από τους δράστες, πιθανότατα με λοστό χτύπησαν τα τζάμια από την πλευρά του συνοδηγού με αποτέλεσμα θραύσματά τους να χτυπήσουν τον 50χρονο στο πρόσωπο.


Ο ψυχίατρος κατάφερε οδηγώντας το αυτοκίνητό του να μετακινηθεί από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη λεωφόρο Καλοκαιρινού όπου μπήκε στο φαρμακείο του Γιώργου Παρασύρη ζητώντας βοήθεια.

Ο γνωστός φαρμακοποιός ήταν που ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ παρασχέθηκαν επί τόπου και οι πρώτες βοήθειες στον γιατρό που αιμορραγούσε στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον κ. Παρασύρη ο ίδιος ο Δημήτρης Στριμπάκος δήλωσε ότι γνώριζε ποιοι ήταν οι δράστες της ενέδρας σε βάρος του και ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές.

Η μαρτυρία του ψυχιάτρου στην κάμερα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Ο κ. Στριμπάγκος μιλάει στην κάμερα του cretapost και περιγράφει καρέ – καρέ όλα όσα έζησε από την ώρα που έφυγε από το ιατρείο του μέχρι την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο.

«Δούλευα στο ιατρείο μου χθες το βράδυ και, όπως κάθε μέρα, τελείωσα τη δουλειά στις 8. Χαιρέτησα τη γραμματέα μου, κατέβηκα και πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν κάτω από το ιατρείο. Κινήθηκα 50 μέτρα προς τη θάλασσα για να κάνω αναστροφή σ’ ένα υπαίθριο παρκινγκ προκειμένου να γυρίσω στο ρεύμα ανόδου και να πάω προς το σπίτι μου. Καθώς έβγαινα από το παρκινγκ και η προσοχή μου ήταν στραμμένη προς το δρόμο δέχθηκα πυροβολισμούς. Είδα τις λάμψεις και άκουσα τα θραύσματα από τα τζάμια. Είδα τον εαυτό μου γεμάτο με αίματα ενώ δεν έβλεπα από το ένα μάτι εξαιτίας των θραυσμάτων και θεώρησα ότι με είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Νόμιζα ότι πέθαινα. Πάτησα γκάζι, έπεσα πάνω στο τιμόνι και κινήθηκα προς το φαρμακείο του κ. Παρασύρη. Δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες, ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.

Δεύτερη δολοφονική επίθεση σ’ ενάμιση μήνα

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ψυχίατρος ήταν η δεύτερη μέσα σ’ ένα μήνα.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος «το ίδιο σκηνικό» είχε επαναληφθεί κοντά στο σπίτι του.

«Ήταν η δεύτερη φορά που μου έστησαν ενέδρα. Πριν 1,5 μήνα είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό καθώς δέχθηκα δύο πυροβολισμούς σε ερημικό σημείο κοντά στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα σημείο που αναγκαστικά σταματάς για να ελέγξεις την κυκλοφορία. Εκεί άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον μου. Πιθανότατα όμως οι σφαίρες πήγαν πάνω από το αυτοκίνητο. Τώρα ήταν εναντίον μου καθώς η μία σφαίρα καρφώθηκε στο προσκέφαλο του οδηγού. Ήταν μεγάλη τύχη που είχε σκύψει στο τιμόνι», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Στριμπάγκος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο ψυχίατρος έχει δεχθεί απειλές από ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο και έχει κατονομάσει στην αστυνομία.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που μ’ έχει απειλήσει κατά το παρελθόν. Οι απειλές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ιδιότητά μου ως γιατρός. Μάλιστα, οι απειλές ειπώθηκαν στην αδερφή μου η οποία και μου τις μετέφερε. Της είχε πει το συγκεκριμένο άτομο ότι θα με σκοτώσει», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.

Πηγή: cretapost
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ