2017-12-16 17:01:24
Φωτογραφία για 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Φεύγει ή μένει στον Βόλο;
Ανησυχία έχει προκληθεί από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στον Βόλο, σχετικά με την μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο "Γεωργούλα" στον Αυλώνα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση και συνολικά 1.000 στρατιωτικοί και στρατιώτες βρίσκονται σε αναβρασμό.

Παράλληλα αναστάτωση προκαλείται και στην τοπική αγορά αφού η εφαρμογή της απόφασης αυτής όπως είναι φυσικό θα επιφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής μας.

Το Armyvoice.gr επικοινώνησε με αρμόδιες πηγές στο ΓΕΣ και η απάντηση ήταν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων γίνονται μελέτες κι έρευνες για το εάν θα πρέπει ή όχι να μεταφερθούν κάποιες μονάδες, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Τι είπαν στο Armyvoice.gr αρμόδιες πηγές από το ΓΕΣ:

"Έχουμε πει να μελετήσουν και να υποβάλλουν πρόταση. Η δομή δυνάμεων για να γίνει προβλέπει χρονική διάρκεια κατάθεσης 36 - 48 μήνες, δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια. Θέλουν μελέτες, αναλογιστικές μελέτες για το κόστος, θέλουν να γίνουν εγκαταστάσεις. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.


Το έγγραφο που πήγε είναι η μελέτη στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων που θα εξετάσει εάν θα γίνει ή πώς θα γίνει.

Για παράδειγμα το 575 τάγμα της 32 Ταξιαρχίας βρίσκεται ήδη στον Αυλώνα.  Μπορεί τελικά να αποφασιστεί να μετακινηθεί μόνο ένα τάγμα.  Να δείξει δηλαδή η μελέτη ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο". 

Σήμερα, όπως έχει γράψει ο συνάδελφος Απόλλων Λεονταρίτης στο Thinknews,  στην 32 ΤΑΞ ΠΝ «Mοράβας» ανήκουν οι παρακάτω υπομονάδες με έδρα το Βόλο, τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

ΛΔ/32ης ΤAΞ ΠΝ (Λόχος Διοικήσεως της 32ης ΤΑΞ ΠΝ)505 ΤΠΝ (505 Τάγμα Πεζοναυτών). Αποτελείται από ένα Λόχο Διοικήσεως, τρεις λόχους Πεζοναυτών και ένα Λόχο Υποστήριξης.521 ΤΠΝ (521 Τάγμα Πεζοναυτών). Αποτελείται από ένα Λόχο Διοικήσεως, τρεις λόχους Πεζοναυτών και ένα Λόχο Υποστήριξης.575 ΤΠΝ (575 Τάγμα Πεζοναυτών). Αποτελείται από ένα Λόχο Διοικήσεως, τρεις λόχους Πεζοναυτών και ένα Λόχο Υποστήριξης. 32 ΙΜΑ Π/Ν (32η Ιλαρχία Μέσων Αρμάτων Πεζοναυτών). Αποτελείται από τέσσερις Ίλες με συνολικά 17 άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5.32 ΜΠΠ Π/Ν (32 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού Πεζοναυτών). Η υπομονάδα αποτελείται από τη Πυροβολαρχία Διοικήσεως και τρεις Πυροβολαρχίες με 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105mm.32 ΛΜΧ Π/Ν (32 Λόχος Μηχανικού Πεζοναυτών)32 ΠΕΑ/ΑΠ (32 Πυροβολαρχία Ελαφρού/Αντι-Αεροπορικού Πυροβολικού)32 ΛΔΒ (32 Λόχος Διαβιβάσεων)32 TYΠ (32 Τάγμα Υποστήριξης)ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σύμπτωση ή πεπρωμένο;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σύμπτωση ή πεπρωμένο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ