2017-12-16 20:11:40
Φωτογραφία για Αυστρία: Τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών διεκδικεί η Ακροδεξιά
Συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Συντηρητικούς του 31χρονου Σεμπάστιαν Κουρτς, του νεότερου ηγέτη στην Ε.ΕΜε τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και

Άμυνας φλερτάρει η Ακροδεξιά στην Αυστρία που συμμετέχει πλέον και με τη βούλα στην κυβέρνηση με το κεντροδεξιό «Λαϊκό Κόμμα» του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας» της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, κάνει στενό μαρκάρισμα στον Κουρτς, τον 31χρονο νεότερο ηγέτη στην Ε.Ε, διεκδικώντας τα τρία αυτά νευραλγικά υπουργεία, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο συντηρητικός Κουρτς και το ακροδεξιό «Κόμμα της Ελευθερίας» της Αυστρίας (FPÖ) ανακοίνωσαν χθες ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μια συμφωνία που ανοίγει τις πόρτες της καγκελαρίας στον νεαρό ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (OVP) της Αυστρίας αλλά και σηματοδοτεί την επιστροφή της Ακροδεξιάς στην εξουσία.


Υπενθυμίζεται ότι η Ακροδεξιά είχε συγκυβερνήσει με τους Συντηρητικούς το διάστημα 2000-2007. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται τη Δευτέρα από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, έπειτα από επίσημη επικύρωση των όρων της συμφωνίας από τα δύο κόμματα.

   

Tο κόμμα του Κουρτς είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 30,2%, δηλαδή 6,3% μονάδες περισσότερες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Ωστόσο,δεν ήταν αρκετό το ποσοστό για να σχηματίσει κυβέρνηση,επιλέγοντας ως εταίρο του το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, που είχε έρθει δεύτερο με ποσοστό 26,3%.

Αριστερά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, νέος καγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του συντηρητικού «Λαϊκού Κόμματος» της Αυστρίας - Δεξιά ο πρόεδρος του ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας» Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε

Κουρτς για Τουσκ: Έχει δίκιο για το προσφυγικό 

Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας, επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματός του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, έχει συνταχθεί με τις αμφιλεγόμενες θέσεις του Ντόναλντ Τουσκ για το προσφυγικό.

«Ο Τουσκ έχει δίκιο, όταν λέει πως οι δεσμευτικές ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες στην Ε.Ε δεν έχουν λειτουργήσει και εγώ θα υποστηρίξω μία αλλαγή αυτής της λανθασμένης προσφυγικής πολιτικής»,τόνισε ο νέος  καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πώς, χωρίς αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε «δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

Κατά την άποψή του, είναι «θετικό το ότι ο Τουσκ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν μία κανονική προστασία των εξωτερικών συνόρων και τη χρησιμοποίηση περισσότερων μέσων της ΕΕ».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ