2017-12-16 21:36:53
Φωτογραφία για Κύπρος: Στις 29 Δεκεμβρίου οι υποψηφιότητες για την προεδρία
Η 29η Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα που θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου της Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που υποβληθούν όπως είναι βέβαιο, περισσότερες της μιας υποψηφιότητες, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, και η τυχόν επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε ότι οι αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ήταν μέχρι σήμερα γύρω στις 6.600, ενώ στο σύνολό τους οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται περίπου στις 40.000. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο λήγει την προσεχή Δευτέρα.

Στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας και της Βρετανίας, καθώς και σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πράγα, Σόφια και Χάγη. Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στη Νέα Υόρκη, στη Μάναμα του Μπαχρέιν, στο Ντουμπάΐ των ΗΑΕ και στη Ντόχα του Κατάρ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ