2012-05-27 03:24:03
Φωτογραφία για Μεταλλαγμένα μήλα που δεν «καφετίζουν» στην αγορά το 2014
Μήλα που δεν «καφετίζουν» ποτέ φιλοδοξεί να λανσάρει στην αγορά μέχρι το 2014 η καναδική εταιρεία βιοτεχνολογίας Okanagan Specialty Fruits.Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες Αρχές για να διαθέσει στην αγορά δυο ποικιλίες μήλων που μένουν φρέσκα για εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα μεταλλαγμένα μήλα παραμένουν ολόφρεσκα γιατί έχει εξουδετερωθεί το γονίδιο που τους δίνει καφέ χρώμα με το πέρασμα των ημερών ή μόλις κοπούν με το μαχαίρι.Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να καταναλωθούν τα μήλα διατηρούν το πράσινο ή κόκκινο χρώμα τους.

Η εταιρεία ελπίζει ότι μέσα σε ένα χρόνο θα πάρει έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές του Καναδά και των ΗΠΑ και θα ξεκινήσει να φυτεύει τις μεταλλαγμένες μηλιές. Τα πρώτα φρούτα τα διατεθούν στην αγορά αρκετά χρόνια αργότερα.

Όπως επισημαίνει ο ιδρυτής της εταιρείας, Neal Carter, τα μήλα αυτά διαφέρουν από τα κανονικά γιατί ακόμα και αν η άσπρη σάρκα τους εκτεθεί, δεν καφετίζουν αλλά μένουν ολόλευκα για εβδομάδες.

Ο κ. Carter υποστηρίζει επίσης ότι τα μήλα του θα ωφελήσουν τους παραγωγούς, που δεν θα χρειάζεται πλέον να πετούν τα «μελανιασμένα» φρούτα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ