2012-05-27 04:41:13
Φωτογραφία για «Δίνω μάχη κάθε μέρα με την κατάθλιψη»
Γνωστός ηθοποιός δεν κρύβει ότι έχει κατάθλιψη και τρέμει για το τι του επιφυλάσσει το αύριο. Το τελευταίο διάστημα έχει την τάση να απομονώνεται...ιδίως τις βραδινές ώρες, όταν έχει έντονο το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. Ο λόγος για τον ηθοποιό Σπύρο Θεοδόση, που κοινοποιεί σήμερα στην «Espresso» το πρόβλημά του.

Πριν από μέρες κατέβηκε η παράσταση του Γιώργου Κωνσταντίνου «Οι σαλταρισμένοι», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε, και τώρα ετοιμάζεται να παίξει στην ταινία «Η αθάνατη πραγματικότητα», σε σενάριο Δημήτρη Αντωνίου και σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακόπουλου, με τους Κωνσταντίνο Καζάκο, Γιάννη Αϊβάζη, Μαρία Κορινθίου, Γιώργο Γιαννόπουλο και Ελένη Φιλίνη, αλλά παρ’ όλα αυτά περνάει μεγάλο ζόρι, λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης.

«Τα πρώτα συμπτώματα ξεκίνησαν με μια φοβία. Είχα την τάση να απομονώνομαι και άρχισα να βλέπω πολλά λάθη σε μένα και να μην τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στον εαυτό μου θεωρώντας ότι φταίω εγώ για τη στάση μου στη ζωή και για όλα αυτά που μου συμβαίνουν» δήλωσε ο Σπύρος Θεοδόσης, ο οποίος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του απευθύνθηκε σε ειδικό.


«Επισκέφθηκα έναν φίλο μου ψυχαναλυτή και μου είπε ότι αυτά είναι συμπτώματα κατάθλιψης, κάτι που αισθανόμουν κι εγώ» παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της κουβέντας που είχαμε, ενώ ο ίδιος τα ρίχνει όλα στην αβεβαιότητα για το αύριο. «Ολη αυτή η ανασφάλεια που νιώθουμε, που το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο για όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον για τον κλάδο των ηθοποιών, που το 95% είναι άνεργοι και από το 5% που δουλεύει ούτε το 2% δεν αμείβεται… Αυτή τη στιγμή μας χρωστάνε λεφτά από την τηλεόραση εδώ και ενάμιση χρόνο. Κάποιοι συνάδελφοι συνεχίζουν γυρίσματα έχοντας καθημερινά έξοδα και δεν είναι σίγουρο αν θα πάρουν ποτέ τα χρήματά τους».

Ο Σπύρος Θεοδόσης συνεχίζει να μιλάει για τα οικονομικά προβλήματα των ομότεχνών του ανοίγοντας το θέμα και ανεβάζει τους τόνους χτυπώντας την πολιτική κατάσταση για να φτάσει στο επίμαχο σημείο που τον έφερε σε τραγική απόγνωση. «Βρισκόμαστε όλοι με ένα δάνειο σπιτιού. Το 99% είναι εκτεθειμένο σε ένα δάνειο και έχεις όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες της πολιτικής σκηνής να κοιτάνε μόνον τα κομματικά τους οφέλη, να μετράνε τα κουκιά τους και να βγαίνουν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό του κόσμου».

«Λοιπόν, όλες αυτές οι καταστάσεις, να βγαίνεις από το σπίτι, να θέλεις να πας στη δουλειά σου και να βλέπεις ανθρώπους, οικογενειάρχες σοβαρούς, και παιδιά να είναι κρεμασμένοι μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες και να ψάχνουν φαγητό σε φέρνουν σ’ ένα σημείο που τρελαίνεσαι. Και σε αυτή τη φάση που μπήκα σκέφτομαι ότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού μου, κάποια στιγμή θα καεί και η δική μου αυλή, γιατί δεν θα μπορώ, όσο κι αν θέλω, να την προστατέψω».

Ο γνωστός ηθοποιός περνάει πολύ δύσκολες ώρες και δίνει τη μάχη του να βγει από την κατάθλιψη στην οποία έχει πέσει. «Περνάω μεγάλο ζόρι από ψυχολογικής πλευράς, αλλά πιστεύω ότι έχω τα κότσια και θα τα καταφέρω να βγω, γιατί είμαι δυνατός χαρακτήρας. Δόξα τω Θεώ, έχω πολύ καλό περίγυρο και αρκετούς φίλους που φαίνονται στα δύσκολα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η επανεφεύρεση της μηχανής
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η επανεφεύρεση της μηχανής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ