2012-05-27 05:03:03
Φωτογραφία για «Κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει»
«Κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, από όπου ξεκίνησε τη σημερινή περιοδεία του, η οποία συνεχίζεται με επισκέψεις στο 'Άργος και το Ναύπλιο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η μόνη κυβερνητική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί είναι η πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ, ότι η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να γίνει το συμπλήρωμα ή η «τσόντα» του ενός ή του άλλου.

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες και δεν θα υπάρξουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές καρέκλες στις 18 Ιουνίου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ενός διπόλου, κάνουν μεγάλο λάθος γιατί αποδείχτηκε ότι ο κόσμος θέλει συνεργασίες», είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ όσον αφορά στις επαναληπτικές εκλογές είπε ότι «η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά το όνειρο και την ψευδαίσθηση του κ. Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδήγησε σε εκλογές και κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο».


Η δανειακή σύμβαση και η Ευρωζώνη, είπε, είναι γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης και υποστήριξε ότι «αν είσαι μόνιμα δανειζόμενος, δεν είσαι ισότιμος».

Ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε και τα έξι σημεία του κόμματος για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και τόνισε ότι αυτή η πρόταση δομείται στο να παραταθεί η δημοσιονομική προσαρμογή όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει πιο ήπια και φιλική, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαίοι στον ένα παραπάνω χρόνο και έχουν βρεθεί τα λεφτά γι' αυτό και πως μπορούν να εξασφαλιστούν τα χρήματα και για δύο ακόμα χρόνια.

Αναφερθείς στο σημείο που αφορά στην προστασία των εργασιακών σχέσεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν θέλησε να αλλάξει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο επιβλήθηκε επειδή κάποιοι κύκλοι επιχειρηματικοί το ζητούσαν πιεστικά, προσθέτοντας πως «ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν απευθείας επαφές με την τρόικα, ερήμην της κυβέρνησης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ