2012-05-27 07:59:03
Φωτογραφία για Δωρεάν ουρολογικές εξετάσεις για το κοινό
Η ακράτεια ούρων είναι μια κοινή διαταραχή. Εκτιμάται ότι το 20-30% του γενικού πληθυσμού παρουσιάζει το πρόβλημα.

Η διαταραχή αυτή μπορεί να προκαλέσει προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Ωστόσο πολλοί από τους πάσχοντες αποφεύγουν να το συζητούν και να αναζητούν ιατρική βοήθεια.Το πρόβλημα είναι πολύ συχνό ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Πολλές φορές μπορεί να παρουσιαστεί και μετά τη γέννα όταν είναι φυσιολογικός ο τοκετός.

Η ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος είναι ο στόχος της εκστρατείας που διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία την εβδομάδα 28 Μαΐου – 3 Ιουνίου.

Την εβδομάδα αυτή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη τηλεφωνική γραμμή 211 800 86 08 για να κλείσουν δωρεάν ραντεβού, με ουρολόγο .

Επίσης, για την ενημέρωση του κοινού θα στηθούν περίπτερα σε πλατείες Δήμων από όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό με πληροφορίες για το θέμα της ακράτειας.

Ενημερωτικό υλικό θα δοθεί και σε ΚΑΠΗ, Εκκλησίες, Λαϊκές Αγορές, Σταθμούς Μετρό, Φαρμακεία και Νοσοκομεία, ενώ θα τοποθετηθούν αφίσες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα παραπάνω επισήμαναν ο Λέκτορας Ουρολογίας κος Ηρακλής Μητσογιάννης και ο Συντονιστής Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», κος Ηρακλής Πούλιας, με αφορμή τις δράσεις που προγραμματίζονται για την Εβδομάδα Ακράτειας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ