2012-05-27 21:58:18
Φωτογραφία για Πολύχρονος πρόεδρε των τίτλων...
Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο πρόεδρος των τίτλων του Ολυμπιακού και κορυφαίος διοικητικός ηγέτης του Θρύλου για 17 χρόνια Σωκράτης Κόκκαλης.

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Σωκράτη Κόκκαλη! Ο μέχρι προ διετίας πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει σήμερα γενέθλια, αφού κλείνει 73 χρόνια ζωής .

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την αυτοκρατορία τόσο της ποδοσφαιρική ομάδας με τις κατακτήσεις 12 πρωταθλημάτων, όσο και της εκπληκτικής ομάδας μπάσκετ που μεγαλούργησε στην δεκαετία του 1990 με πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων και του ευρωπαίκού πρωταθλήματος της Ρώμης το 1997, ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπαικός τις 15 Απριλίου του 1993 και μέχρι τον Ιούνιο του 2010, που παρέδωσε τα ηνία στον Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Θρύλου, αλλά τον εκτόξευσε σε όλα τα επίπεδα, φέρονταςπαίκτες παγκοσμίου ακτινοβολίας, όπως οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζάχοβιτς, Ζέτερμπεργκ, Τουρέ, Ίβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και τόσους άλλους παικταράδες, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό κορμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990' με παίκτε ςόπως οι Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος Γιαννακόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, οι οποίοι ήταν η βάση πάνω στην οποία κτίστηκε η αυτοκρατορία σε όλα τα επίπεδα! Το σημαντικότερο έργο του ήταν η ανακατασκευή του Καραϊσκάκη, που αποτελεί με διαφορά το κορυφαίο ελληνικό γήπεδο, αλλά και την ανακαίνιση των αθλητικω΄ν εγκαταστάσεων του Ρέντη στα επίπεδα κορυφαίων ευρωπαίκών συλλόγων.

Σίγουρα η κληρονομιά που άφησε ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αυτός διοικητικός ΗΓΕΤΗΣ είναι πολύ μεγάλη και γι' αυτόν τον λόγο θα έχει πάντοτε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

http://www.katimagiko.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ