2012-05-27 22:23:48
Φωτογραφία για Εξαιρετικός και πάλι ο Rosberg
Με έναν πολύ καλό και σταθερό αγώνα, ο Nico Rosberg κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Grand Prix του Monaco. 

Δυστυχώς, πολύ άτυχος ήταν για ακόμα μια φορά ο Michael Schumacher ο οποίος εγκατέλειψε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με προβλήματα που είχε στην παροχή καυσίμου στο μονοθέσιό του.

Είναι πραγματικά κρίμα για τον Γερμανό πολυπρωταθλητή καθώς στις κατατακτήριες του Σαββάτου ήταν ο ταχύτερος και φαινόταν ότι θα προσπαθούσε πολύ σε αυτόν τον αγώνα.

Nico Rosberg (2ος): «Είναι φανταστική αίσθηση το να βρίσκεσαι στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας μου στο Monaco σήμερα μπροστά από όλους τους συγγενείς και φίλους. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να κάνει το μονοθέσιο να δουλέψει τόσο καλά. Παρόλο που πιστεύαμε πως αυτή η πίστα μας ταιριάζει, ήταν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Είχα καθαρή εκκίνηση, αλλά ο Mark οδήγησε έναν πολύ ελεγχόμενο αγώνα σήμερα
. Μπορούσα να κρατήσω επαφή μαζί του, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να προσπεράσεις σ' αυτούς τους δρόμους και δεν υπήρχε μέρος να περάσω. Είμαι περισσότερο από χαρούμενος με τη 2η θέση, και είναι σπουδαίο να έχεις ένα ακόμα βάθρο για τα παιδιά εδώ και όλους πίσω στο Brackley και στο Brixworth. Ανυπομονώ να πάω στον Καναδά τώρα και να συνεχίσω το ρυθμό.»

Michael Schumacher (ΕΓΚ/ΨΕ): «Τι να πω. Ήταν απλά κρίμα να τελειώσω τον αγώνα μου μ' αυτόν τον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα στην πίεση καυσίμων δεν είχε να κάνει καθόλου με το συμβάν στην εκκίνηση. Αλλά το έκανε σίγουρα απογοητευτικό, γιατί ήλπιζα για ένα βάθρο σήμερα. Θα πάρω την ώθηση από τα καλά σημεία από αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί μου στον Καναδά. Η πίστα πρέπει να μας ταιριάζει και ελπίζω να έχω έναν φυσιολογικό καθαρό αγώνα.»

Ross Brawn: «Ο Nico οδήγησε έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα και έκανε ότι χρειαζόταν να κάνει. Πιστεύω πως πήραμε τις σωστές αποφάσεις, αλλά καμιά ευκαιρία δεν εμφανίστηκε. Ήταν ένας αγώνας που είχε να κάνει με την διαχείριση των διαφορών και το να βρίσκεις τα σωστά παράθυρα στην κίνηση. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά πάνω σ' αυτά. Ο Nico ήταν ο πρώτος από τους μπροστινούς που έκανε pitstop, αλλά τα σκληρότερα ελαστικά χρειάστηκαν 1 ή 2 γύρους για να ζεσταθούν και δεν ήταν αρκετό για να περάσει τον Mark. Όσο αφορά τον Michael, χτυπήθηκε στην 1η στροφή, το οποίο του κόστισε θέσεις, αλλά ήταν πολύ γρήγορος όταν ένα πρόβλημα στην πίεση καυσίμων άρχισε να τον επιβραδύνει αργότερα στον αγώνα. Προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά του κόστιζε πολύ χρόνο, τον έβγαλε από τους βαθμούς και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Ήταν πολύ απογοητευτικό γιατί είχε σπουδαία απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο και βρισκόταν ακόμα στο δρόμο για να πετύχει σημαντικούς βαθμούς. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα εξαλείψουμε τα προβλήματα γι' αυτόν, ξεκινώντας από τον Καναδά.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ