2012-05-27 23:02:04
Φωτογραφία για Δανία: Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Στην 42η θέση η Ελλάδα!

Σύμφωνα με την Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία 2005-2011, η οποία διενεργήθηκε υπό... την αιγίδα του ΟΗΕ, η Δανοί έρχονται πρώτοι στην...ευτυχία.

Οι ερωτήσεις-κλειδιά που τέθηκαν σε 1000 κατοίκους από 156 διαφορετικά κράτη ήταν δύο: "Πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος από το επίπεδο ζωής στη χώρα του;" και "Πως βλέπει τον εαυτό του ύστερα από 5 χρόνια;" Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το Βήμα της Κυριακής, προσμετρήθηκαν και άλλοι παράγοντες όπως η υγεία, η οικογένεια, η εργασία, η ασφάλεια, καθώς και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες.

Στην κλίμακα από 1 έως 10, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ολλανδία, ξεπέρασαν όλες τις άλλες χώρες, με μέσο όρο 7.6, ενώ η Η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση με 6.2.

Οι παράγοντες που έφεραν τη Δανία στην 1η θέση έχουν να κάνουν με πολλά στοιχεία που επικρατούν στη χώρα, όπως ισοτιμία ανδρών-γυναικών, ίδια δομή αμοιβών για όλους, μικρές οικονομικές ανισότητες, κ.α. Οι Δανοί πολίτες μπορεί να πληρώνουν πολλούς φόρους, αλλά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η αποζημίωση που λαμβάνουν από την κυβέρνηση τους σε υπηρεσίες "αξίζει μέχρι και το τελευταίο σεντ", όπως δηλώνει δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας.

Το ΤΟΠ 10 των πιο...ευτυχισμένων χωρών: 1) Δανία, 2) Φινλανδία, 3) Νορβηγία, 4) Ολλανδία, Καναδάς, 6) Ελβετία, 7) Σουηδία, 8) Νέα Ζηλανδία, 9) Αυστραλία, 10) Ιρλανδία

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είναι πολλά τα μετάλλια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είναι πολλά τα μετάλλια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ