2012-05-28 00:22:04
Φωτογραφία για Γιάννης Παπαγιάννης.Παλιά του τέχνη κόσκινο
Έπειτα από την ιστορία με τον Βαξεβάνη είπαμε να ψαχτούμε λίγο και να δούμε το παρελθόν του... blogger Παπαγιάννη σχετικά με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση , εκβιασμούς και απειλές. Ελάτε να θυμηθούμε τις βασικότερες απ αυτές όπως εχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες και ιστολόγια:

Στις 20 Ιανουαρίου 2012 το Εφετείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση 95.400 ευρώ στον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕXTRA και τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Αρη Σπίνο. Η αγωγή που κατέθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης αφορά την εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» (28/5/2008), στην οποία οι δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος διενεργεί έρευνα σε βάρος του κ. Βαρβιτσιώτη καθώς φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στη Γενεύη και ότι συγγενής του στην Κύπρο συνδέεται με την υπόθεση της Siemens. Το Εφετείο έκρινε ότι τα προβληθέντα είναι παντελώς ψευδή. Στον τηλεοπτικό σταθμό επεβλήθη και πρόστιμο 100.000 ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Στις 24 Νοεμβρίου 2011 πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Extra από το ΕΣΡ για την εκπομπή “Αποκαλυπτικό Δελτίο”(31/05/2011) με παρουσιαστή τον Γιάννη Παπαγιάννη , έπειτα από καταγγελίες του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ και του δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και γιου του, Κωνσταντίνου Μάτσικα. Ο Γιάννης Παπαγιάννης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του σύμφωνα με το ΕΣΡ, έκανε υποτιμητικά σχόλια κατά του πρακτορείου και της δημοσιογράφου Φαίη Καραβίτη που εργάζεται στο ΑΠΕ (σύζυγος του ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα) καθώς και για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΑΠΕ και το γιο του.

Στις 10 Νοεμβρίου 2011 ο επιχειρηματίας Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων στο blog Fimotro του Παπαγιάννη που αναφέρουν ότι το όνομά του περιλαμβάνεται πρώτο στην λίστα των μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου. Γι΄ αυτό το λόγο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά του Ιωάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του διαδικτυακού ιστολογίου (blog) με την ονομασία «Fimotro» για τα αδικήματα της απλής και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Στις 25 Ιουλίου 2011 για να αβαντάρει τον Κυριακίδη ανεβάζει στο blog Fimotro ένα ύπουλο και κατάπτυστο κείμενο μέσω του οποίου παίρνει σαφή θέση υπέρ των απολύσεων της οικογένειας Κυριακίδη ιδιοκτήτριας του Ρ/Σ flash 96, "θάβοντας" τον εκρπόσωπο των εργαζομένων, κατηγορώντας τον ίδιο για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ο εκπρόσωπος έπρεπε να φτιάξει business plan για την οικονομική εξυγίανση του σταθμού και όχι η διοίκηση, υποστήριζε σε εκείνο το κείμενο ο Παπαγιάννης!!!

Στις 5 Ιουνίου 2011 στόχος νέας συκοφαντικής επίθεσης έγινε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο διευθυντής του δημοσιογράφος Ηλίας Μάτσικας από το blog «fimotro» και ακολούθως από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του «Extra Channel» Γιάννη Παπαγιάννη. Αφορμή για την επίθεση ήταν η απόλυση στενότατης συγγενούς του Παπαγιάννη που είχε προσληφθεί ως «δημοσιογράφος» την 1η Ιουλίου του 2009 χωρίς ποτέ να έχει παραδώσει κείμενο εργασίας της, εισέπραττε κανονικά το μισθό της έως τις 31.03.2011 αποκομίζοντας συνολικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στις 25 Μαρτίου 2011 καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του Παπαγιάννη ο διευθυντης ειδησεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega, απο αναρτήσεις στο Fimotro. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας Google. Η εταιρεία ταυτοποίησε το ηλεκτρονικό ίχνος, από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο δημοσιογράφος ΓιάννηςΠαπαγιάννης.                          

    Την 1η Απριλίου 2010 η Αννα Παναγιωταρέα κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον του Παπαγιάννη γιατί στο Αποκαλυπτικό Δελτίο που παρουσίαζε στο EXTRA3 αναφέρθηκε στο πρόσωπο της χρησιμοπιώντας απαξιωτικούς συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη της με αφορμή τις θέσεις εργασίας που κατείχε η Παναγιωταρέα.

Στις 9 Ιουλίου 2009 συλλαμβάνεται ο Παπαγιάννης έξω απο τον τηλεοπτικό σταιθμό EXTRA3 μετα την μήνυση δύο δημοσιογράφων των Ράπτη και Κουρτάκη για όσα έγραψε στο blog του. Ο Γιάννης Παπαγιάννης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου όπου συντάχθηκε έκθεση σύλληψης. Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Ράπτης, ο Παπαγιάννης κατηγορείται για απειλή, για συκοφαντική δυσφήμιση, για δυσφήμιση και εξύβριση. Φήμες έλεγαν οτι υπήρξε παρέμβαση μεγάλων υπουργών της ΝΔ για την απελευθέρωση του Παπαγιάννη και τον ορισμό τακτικής δικασίμου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 ξεσπάει πόλεμος στο διαδίκτυο ανάμεσα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γιάννη Παπαγιάννη. Αιτία αναρτήσεις του blog fimotroσύμφωνα με τα οποία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέδιδε συμφοιτητές του στη Χούντα. Ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά από δεύτερη μήνυση του Μάκη στον Παπαγιάννη ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του τελευταίου. Ο Παπαγιάννης συνελήφθη στο όριο του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ωρα αργότερα αφού ορίσθηκε δικάσιμος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Στις 9 Οκτωβρίου 2009 ο Παπαγιάννης βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπειτα απο μήνυση που κατέθεσε εναντιον του η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου με την κατηγορία της εξύβρισης και την απειλής. Σύμφωνα με την Ιακωβίδου o Παπαγιάννης χωρίς να ενημερώσει ούτε εκείνη, ούτε φυσικά το κανάλι, είπε - live - την ώρα της εκπομπής του, ότι παύει κάθε σχέση συνεργασίας μαζί της στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra Channel, επειδή κ. Ιακωβίδου κατέβηκε ως υποψήφια με την ΝΔ. Η Ιακωβίδου Απευθύνθηκε στο Πειθαρχικό Όργανο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καθώς τα όσα δήλωσε δημόσια ο πρώην συνεργάτης προσβάλουν την προσωπικότητα της. Του έστειλε όμως και εξώδική διαμαρτυρία ζητώντας του να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Ο Παπαγιάννης σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε η Ιακωβίδου αντέδρασε στις δικές τις αιτιάσεις και της έστειλε στο κινητό της ένα απειλητικό μήνυμα. Στο μήνυμα έγραφε ότι «αν συνεχίσεις δικαστικά εναντίον μου θα κάνω κάτι σε σένα που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα σε κανέναν άνθρωπο».

Και για να μην ξεχνιόμαστε σας υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο Γιώργος Κουρής για τον Παπαγιάννη όπως το αποκάλυψε ο Σωκράτης Γκιόλιας στην επιστολή παραίτησης του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

[…] Παράλληλα όμως αγαπητέ Μάκη έγινε και κάτι άλλο. Ξεκίνησε επιθέσεις σε βάρος σου ο Γιάννης Παπαγιάννης και τότε ότι δεν έκανες για τον Σωκράτη το έπραξες για τον εαυτό σου. Χάλασες τον κόσμο. Κάποια στιγμή σε πήρε ο Γ.Κουρής στο τηλέφωνο του σπιτιού σου και τον είχες ανοιχτή ακρόαση και σου είπε ότι «τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές».

πηγή:http://anergoidimosiografoi.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ