2012-05-28 00:57:04
Φωτογραφία για Άδειες χρήσεις νερού. Αγρότες προσοχή! μήνυμα αναγνώστη
Άδεια χρήσης νερού με 50 ευρώ από "τεχνικούς εκπροσώπους";

Πως γίνεται σοβαρά γεωλογικά γραφεία με... χρόνια εμπειρία στο χώρο να αμείβονται με 200 και 300 ευρώ και μερικοί "τεχνικοί εκπρόσωποι" να ζητούν 50 ευρώ για άδειες χρήσης νερού;

Αναρωτιέμαι αν ποτέ κανένας έχει δει κάποιον πολιτικό μηχανικό να κάνει τοπογραφικό από το κτηματολόγιο ή από το Google Earth. Η παρουσία του "τεχνικού υπεύθυνου" στον χώρο του ενδιαφερομένου είναι απαραίτητη καθώς και η επιτόπια μέτρηση με δέκτη GPS στη έκταση που βρίσκεται η υδροληψία.

Κάθε σοβαρός και υπεύθυνος επιστήμονας θα πρέπει έστω να διασταυρώσει αυτά που δηλώνει ο ενδιαφερόμενος επί τόπου στο χώρο του έργου αυτού και όχι καθισμένος από το γραφείο του (π.χ. τη θέση της υδροληψίας). Σε αντίθετη περίπτωση ή δεν υπογράφει αυτά που παραδίδει στις υπηρεσίες και καλύπτεται πίσω από την υπογραφή του πελάτη του ή είναι ανεύθυνος ή επικίνδυνος ή κερδοσκόπος ή όλα αυτά μαζί.


Χρειάζεται λοιπόν προσοχή από τους αγρότες μην πέσουν θύματα!! Αν οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν μόνοι τους (έχοντας το δικαίωμα αυτό από το νόμο) και δεν πληρώσουν τα 50 ή τα 300 ευρώ τότε έχει καλώς. Αν πληρώσουν όμως να μην πάρουν ποτέ κάτι ανυπόγραφο που ίσως τους μπλέξει σε περιπέτειες μετέπειτα!

Οι φάκελοι τους θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω κατ' ελάχιστον εφόσον απευθυνθούν σε κάποιο γεωλογικό ή τεχνικό γραφείο ή "τεχνικό εκπρόσωπο".

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Αίτηση-Δήλωση (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους)

2) Δήλωση (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους)

3) Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού

Σαν αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, πέραν της παλαιάς άδειας, της πρώτης ηλεκτροδότησης (ΔΕΗ) και της βεβαίωσης από δημοτικές αρχές, ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής στην οποία δηλώνεται η έναρξη της λειτουργίας της υδροληψίας.

4) Τοπογραφικός χάρτης (υπογεγραμμένος από τον "τεχνικό εκπρόσωπο" ή από το γεωλογικό - τεχνικό γραφείο)

Στο τοπογραφικό γίνεται δεκτό, απόσπασμα χάρτη 1/5000 ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με την ακριβή θέση της υδροληψίας.

Αυτό δε σημαίνει ότι η ακριβής θέση του έργου μπορεί να προσδιοριστεί με το κτηματολόγιο ή με το google earth. Μπορούν σαφώς να χρησιμοποιηθούν σαν υπόβαθρα των χαρτών οι αεροφωτογραφίες που προέρχονται από το κτηματολόγιο ή από το GoogleEarth αλλά η εξαγωγή συντεταγμένων ή η μετατροπή τους σε ΕΓΣΑ 87 εγκυμονεί κινδύνους και θα πρέπει πάντα να διασταυρωθούν και στο πεδίο (στο χωράφι).

"Τεχνικοί εκπρόσωποι" οι οποίοι καλούν τους αγρότες να τους δείξουν το πηγάδι ή την γεώτρηση! (τη διακριτική ικανότητα έχει μια αεροφωτογραφία;) σε αεροφωτογραφία στον υπολογιστή και δεν κάνουν επιτόπια μέτρηση με δέκτη GPS στη έκταση που βρίσκεται το πηγάδι ή έστω επιβεβαίωση της θέσης της υδροληψίας θέτουν σε κίνδυνο τους αγρότες αφού οι αγρότες είναι αυτοί που υπογράφουν την δήλωση (2).

5)Συμβολαιογραφικά έγγραφα

Συμβολαιογραφικά έγγραφα των εκτάσεων που βρίσκεται η υδροληψία.

(δήλωση στο Ε9 των εν λόγω εκτάσεων καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές με βάση το νόμο).

6) Τεχνική περιγραφή του έργου (υπογεγραμμένη από τον "τεχνικό εκπρόσωπο" ή από το γεωλογικό - τεχνικό γραφείο)

7) Περιβαλλοντική έκθεση (υπογεγραμμένη από τον "τεχνικό εκπρόσωπο" ή από το γεωλογικό - τεχνικό γραφείο)

8) Υπολογισμός αρδευτικών αναγκών (υπογεγραμμένος από τον "τεχνικό εκπρόσωπο" ή από το γεωλογικό - τεχνικό γραφείο).

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ