2012-05-28 08:45:05
Φωτογραφία για Διμέτωπος Βενιζέλου κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Επανασχεδιάζει την προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να μην γίνει το κόμμα «σάντουιτς» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Διαβλέποντας τον κίνδυνο να φύγουν κεντρώοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ, η ηγεσία του κόμματος φέρεται αποφασισμένη να μην αναλωθεί αποκλειστικά σε επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έτσι κι αλλιώς τον είχε στο επίκεντρο της κριτικής τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, αλλά να βάλει στο στόχαστρό της και τον Αντώνη Σαμαρά, που εμφανίζεται να κολυμπά στα θολά νερά μίας γενικά φιλοευρωπαϊκής στάσης, χωρίς όμως να έχει σχέδιο ή πραγματικό στόχο για την αναθεώρηση του μνημονίου.

Η Ιπποκράτους φοβάται ότι θα δεχθεί τις επόμενες ημέρες ισχυρή πίεση από τη ΝΔ, η οποία με πρόσχημα ότι αυτή μπορεί να βγει πρώτη στις εκλογές και να λάβει, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το μπόνους των 50 εδρών, θα επιχειρήσει να αντλήσει ψηφοφόρους και από το ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη το φόβο τους για έξοδο από το ευρώ.


Ταυτόχρονα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θα εγκαταλείψει τη σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διεκδικήσει αυτή το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της, που απείχαν στις 6 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τις ακολουθούμενες πολιτικές και το πολιτικό σύστημα.

Το βάρος θα το ρίξει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες στο λεκανοπέδιο, όπου στις τελευταίες εκλογές υπέστη συντριβή και ελπίζει τώρα, ότι με μία, έστω και μικρή, μεταστροφή, να αλλάξει τα δεδομένα. Επιτελείς του κόμματος θεωρούν ικανοποιητική τη συγκράτηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό ήδη υψηλότερα από το 13% της 6ης Μαΐου και με τη δεξαμενή των αναποφάσιστων να είναι μεγάλη.

Ωστόσο αλλαγές στα ψηφοδέλτια, που αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα δεν πρόκειται να γίνουν, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και με οριακό τρόπο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ