2018-01-12 11:16:20
Φωτογραφία για Μη πειράζετε τον Πυροσβέστη μου


Από την ιστοσελίδα του Ιωάννη Σταμούλη:

Το 2016 στη Γαλλία οι επιθέσεις σε πυροσβέστες  αυξήθηκαν κατά 17,6% .  

Μέσα στη χρονιά, 2280 Πυροσβέστες ανέφεραν ότι ήταν θύματα επιθέσεων, σε σύγκριση με τις αναφερόμενες 1939 το 2015 και το 1603 το 2014.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΤΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ!

Με αυτό το μήνυμα η  Εθνική Ομοσπονδία Πυροσβεστών της Γαλλίας (FNSPF), αρχές του 2018 καταδικάζει έντονα τη βία τόσο κατά των πυροσβεστών όσο των  και άλλων λειτουργών της  δημόσιας ασφάλειας ζητώντας  την κινητοποίηση της κοινής γνώμης  στα κοινωνικά δίκτυα.

"Η βία κατά των δημόσιων δυνάμεων, είτε πρόκειται για πυροσβέστες, είτε για αστυνομικούς, είναι μια επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας", χαρακτηριστικά δήλωσε ο  Συνταγματάρχης GrégoryAllione, διευθυντής της SDIS 13 και αντιπρόεδρος του FNSPF.

Champigny-sur-Marne, Roubaix, Miramas, Millau, Beauvais,  και σε πολλές  άλλες  πόλεις  της Γαλλίας, το προσωπικό των  υπηρεσιών ασφαλείας πλήττεται από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.


Για την κατάσταση αυτή, από τον  τον περασμένο Νοέμβριο, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης για την εγκληματικότητα στη χώρα, η Ομοσπονδία  των Πυροσβεστών, κατάγγειλε τη  βία και κάλεσε τις αρχές για την εφαρμογή  συγκεκριμένων μέτρων.

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονταν ,η διασφάλιση της ανωνυμίας στους πυροσβέστες που καταγγέλλουν τέτοιες επιθέσεις και η προστασία των ιδίων και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της σχέσης του γενικού πληθυσμού με το έργο των πυροσβεστών, η προτροπή ειδικά των νέων να συμμετέχουν σε δράσεις ασφαλείας και η αύξηση των κυρώσεων στους δράστες των επιθέσεων.

Η  Ομοσπονδία  ξεκίνησε  την καμπάνια #TouchePasAMonPompier, προσδοκώντας να ενώσει όλες τις φωνές κατά της βίας, ζητώντας την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Το φαινόμενο βέβαια, χωρίς να είναι σε αυτή την έκταση, δεν είναι άγνωστο στην πατρίδα μας και στο πυροσβεστικό προσωπικό.

http://stamoylis.blogspot.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ