2018-01-12 11:35:34
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΛΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
Με θερμά λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωομάδας, ο οποίος παραδίδει τα καθήκοντά του σήμερα Παρασκευή, στον Μάριο Σεντένο, μίλησε στους Financial Times για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

«Ο Πρωθυπουργός Τσίπας και φυσικά ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα έχουν γίνει ευκολότερα έκτοτε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η χώρα μας, εν όψει της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος.

Παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα μέτρα που υποχρεώθηκε να λάβει η Αθήνα ήταν ''ακραία'', ενώ τονίζει πως ουδέποτε υπήρξε υπέρμαχος του Grexit. Μάλιστα, αναφέρει πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν ένα «τεράστιο σφάλμα» που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις.


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει πως πίσω από τα σενάρια για ''προσωρινό Grexit'', βρίσκονταν ουσιαστικά χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, πολλές από τις οποίες έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από τη χώρα μας. «Με τη στήριξη της Γερμανίας, υπήρχαν χώρες που έλεγαν: «Φθάνει πια. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να συζητήσουμε άλλο με την Ελληνική Κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για ένα ''Σχέδιο B''», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup προειδοποιεί ότι η Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη ''θωρακισμένη'' επαρκώς για ανάλογες κρίσεις χρέους και υποστηρίζει ότι χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Περισσότερα ΕΔΩ!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ