2018-01-12 23:25:00
Φωτογραφία για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι σύγχρονες πτυχές του Προβλήματος Μέρος 3ο - Του Κων/νου Τζέκη
Στις μέρες μας και ύστερα από σειρά λαθών, έλλειψης εθνικής στρατηγικής, απουσίας προγράμματος και εθνικού στόχου, η κατάσταση για τα Ελληνικά δίκαια δεν είναι καθόλου σε καλό

σημείο.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το δίκαιο είναι μαζί μας, επαναπαυτήκαμε στις παλιές μας δάφνες αφήνοντας τους αντιπάλους μας και σφετεριστές της ιστορίας, να γράφουν και να πουλάνε ψεύδη ασύστολα για την καταγωγή τους.

 Χρηματοδότησαν και ίδρυσαν εταιρείες του εθνικού τους στόχου, χρηματοδότησαν Πανεπιστημιακές έδρες και σχολές και γέμισαν τις βιβλιοθήκες των απανταχού Πανεπιστημίων με ύβρεις και ιστορικές ανακρίβειες και … εμείς τον χαβά μας.

Κοιμηθήκαμε τον ύπνο της μακάριας οδού και ξαφνικά ξυπνάμε, αν ξυπνάμε, από τον λήθαργο. Και βέβαια αρχίσαμε να ανησυχούμε.  Είναι αργά; Θα δείξει η πορεία των εξελίξεων.

Όμως δεν είναι μόνο το όνομα που διεκδικούν οι βόρειοι γείτονές μας.


Είναι μια σειρά αλυτρωτικών στόχων και επιδιώξεων της FYROM, όπως:

1. Η διεθνής προπαγάνδα που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να πείσει ότι οι Σκοπιανοί  ή οι Βούλγαροι κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες. Αδιαφορούν αν είναι ψευδές αυτό που ισχυρίζονται.

2. Η ιστορία τους όπως είναι γραμμένη από τους Σκοπιανούς και του Βούλγαρους, που μιλάει για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ότι δηλαδή δεν είναι Έλληνας,  αλλά «Μακεδόνας» ή και Βούλγαρος, σαν αυτούς,  που κατοικούν στη FYROM ή στη Βουλγαρία.

3. Οι χάρτες, που κυκλοφορούν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία και αναφέρουν ότι τα μη απελευθερωθέντα τμήματα της Μακεδονίας, κατέχονται από τους Έλληνες και Βούλγαρους ή από Έλληνες και Σλάβους.

4. Η γενοκτονία που υπέστησαν οι «Μακεδόνες» ή οι «Βουλγαρομακεδόνες» από τους «καταχτητές» Έλληνες και οι διωγμοί που υφίστανται ακόμη και σήμερα οι ντόπιοι κάτοικοι των βόρειων Ελληνικών συνόρων.

5. Οι πάμπολλες εκδόσεις βιβλίων, χαρτών, εντύπων , φυλλαδίων που εκτυπώνουν και διανέμουν παντού και ιδίως στον Καναδά και την Αυστραλία, στην προσπάθεια τους να πείσουν τους εκεί Έλληνες μετανάστες για τα δίκαιά τους.

6. Η συντήρηση δεκάδων Οργανώσεων, Σωματείων, Φορέων που μάχονται για την δικαίωση των αγώνων τους.

7. Ένα σωρό εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσίες ανθελληνικού περιεχομένου.

8.   Η Εθνική γιορτή της ίδρυσης του Βουλγαρικού Κράτους, είναι η ημέρα της υπογραφής της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου του 1878, κατά την οποία δημιουργήθηκε η μεγάλη Βουλγαρία που περιελάμβανε ολόκληρη τη Μακεδονία στην κυριαρχία της.

Οι προσπάθειές τους, μη νομίσετε, ότι δεν βρίσκουν ευήκοα αυτιά.

Λένε ότι οι ανακρίβειες στην ιστορία, έχουν την ίδια βαρύτητα, όπως και στην Πολιτική. Δεν είναι λάθη είναι πιθανώς εγκλήματα.

Αν είναι έτσι τα πράγματα δεν μπορούμε να πάρουμε αψήφιστα το γεγονός ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στην Αμερική διδάσκονται πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Βούλγαρος!!!!

Το περιεχόμενο δύο σχολικών βιβλίων για μικρά παιδιά που κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελεί πρόκληση, από αυτές που θα μπορούσαν να είναι αστείες αν δεν ήταν θλιβερές. Ή ίσως επικίνδυνες.

     Το ένα  βιβλίο   που  έχει    τον  τίτλο   «Ancient   Civilizations:  Greece» ( Αρχαίοι Πολιτισμοί: Ελλάδα), της Τζέιν Πόφαλ, αναφέρεται σε ειδικό κεφάλαιο για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί γράφεται το εξής απίστευτο.

«Αλέξανδρος ο Μέγας: Το πιο διάσημο πρόσωπο της Αρχαίας Ελλάδας, δεν ήταν καθόλου από την Ελλάδα!!! Ο Μεγαλέξανδρος ήταν από την Μακεδονία, μια χώρα που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ελλάδας, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως Βουλγαρία. Στη διάρκεια της ζωής του κατέκτησε όλες τις γνωστές χώρες του κόσμου».

Έτσι αρχίζει η διήγηση της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποτελεί μάλιστα παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν μπερδεύεται η Μακεδονία με τα Σκόπια, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει, αλλά με την Βουλγαρία.

 Σημασία έχει το γεγονός ότι δεν αναφέρεται απλώς εσφαλμένα η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποκάλυψη της μη Ελληνικότητάς του, ακόμη και με τη χρήση θαυμαστικού.

Συνεχίζοντας η … θαυμάσια αυτή συγγραφέας- ιστορικός αναφέρει τα υπόλοιπα ιστορικά στοιχεία, για το άλογο του Αλέξανδρου, τον Βουκεφάλα, για τον θάνατο του Φιλίππου, για την στρατηγική του ικανότητα, για τις κατακτήσεις του, όλα στις πραγματικές του διαστάσεις εκτός από την καταγωγή του.

Μάλιστα στο σημείο που αναφέρεται στις κατακτήσεις του, ως πρώτη χώρα που κυρίευσε αναφέρεται η Ελλάδα. Όχι τα κρατίδια της μιας Ελλάδας, αλλά η αντίπαλη της Μακεδονίας, δηλαδή…. Της Βουλγαρίας, χώρα Ελλάδα. Αντιγράφουμε:

«Ο Αλέξανδρος Βασιλιάς της Μακεδονίας, πρώτα κατέκτησε την Ελλάδα, μετά την Περσία, την Αίγυπτο και την Ινδία».

Παραδέχεται πάντως, η συγγραφέας του βιβλίου, ότι όταν ο Αλέξανδρος  κατέκτησε τον κόσμο ο ελληνικός και ανατολικός πολιτισμός «αναμείχθηκαν» και ότι αυτή η περίοδος καλείται «Ελληνιστικοί χρόνοι».

Το βιβλίο αυτό αγοράστηκε από το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού του Γουαϊτστόουν για να αποτελέσει μέρος της διδακτικής ύλης. Όταν οι δάσκαλοι το άνοιξαν έτριβαν τα μάτια τους.

 Ο Πατέρας Νικόλαος Κούβαρης ιερατικός προϊστάμενος του Κοινοτικού Συμβουλίου «Τίμιος Σταυρός» και η Δασκάλα Ιωάννα Αποστολοπούλου, έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση.

 Το άλλο βιβλίο που έχει τον τίτλο «International children», γραμμένο από την Κάρε Σέβαλι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις « Teacher  children», παρουσιάζει 24 χώρες μεταξύ των οποίων και τη χώρα μας.

 Στο θέμα της Ελλάδας γράφει ότι ο Πλάτωνας, ο Ιπποκράτης και ο Σωκράτης έδωσαν στη δύση πολλές ιδέες και υπογραμμίζει ότι ο Αριστοτέλης υποστηρίζει ότι η γη είναι στρογγυλή 1.800 χρόνια πριν ο Κολόμβος κάνει το πρώτο του εξερευνητικό του ταξίδι.

 Ακόμα γράφει ότι τον Παρθενώνα τον έκτισε ο αρχιτέκτονας Περικλής και ότι η 8η Ιανουαρίου είναι γιορτή, κατά την οποία οι γυναίκες κάθονται ενώ οι άνδρες ασχολούνται με οικιακά καθήκοντα.

«Οι περισσότεροι Έλληνες, γράφει, ζουν σε αγροτικές περιοχές και ψαροχώρια. Πολλοί βόσκουν γίδια και πρόβατα και υφαίνουν μαλλί για να φτιάξουν πολύχρωμα ρούχα. Οι ψαράδες μαζεύουν σφουγγάρια και ψαρεύουν».

Και δεν είναι μόνο αυτές οι φαιδρότητες.

Στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, αλλά και στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πάμπολλες οργανώσεις , συγγενικές των επιδιώξεών τους ή υποστηρικτές τους. Διαβάστε:

1.Κόμμα Βουλγάρικων δικαιωμάτων στη Μακεδονία

2.Ουράνιο Τόξο, Οργάνωση και Κόμμα στην Ελλάδα.

3.VMRO- DPMNE  Κόμμα των Σκοπίων. Κυβερνά τη χώρα.

4.VMRO Εθνικό Κόμμα Βουλγαρίας

5.VMRO Νεολαία  κόμματος Οργάνωση Βουλγαρομακεδόνων Οχρίδας

6.VMRO- MHM Η Μακεδονία στους Μακεδόνες, κόμμα των Σκοπίων.

7.HELSINKI WATCH Διεθνής Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

8.Ίδρυμα GEORGE SOROS Ανοιχτή κοινωνία. Διεθνής Οργανισμός προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

9.Διεθνής  Αμνηστία                                                

10.Μακεδονικό Πατριωτικό μέτωπο ΜΡΟ Οργάνωση Βουλγαρομεκαδόνων ΗΠΑ.

11.Οργάνωση Βουλγαρομακεδόνων Οχρίδας « RADKO».

Τόση είναι η διείσδυση στις ξένες χώρες ώστε πανεύκολα εξασφαλίζουν διαβατήρια  που αναγράφουν  Σλαβοποιημένα τα ονοματεπώνυμα τους και ως τόπος καταγωγής αναγράφονται Ελληνικές περιοχές με Σλάβικες όμως ονομασίες και βέβαια ως χώρα καταγωγής τους γράφουν την Γιουγκοσλαβία, ή τη ΦΥΡΟΜ.  Π.χ. ο Κωνσταντίνος λέγεται  Kostantinof με τόπο καταγωγής την Lerin δηλαδή τη Φλώρινα.

ΟΙ προκλήσεις πάμπολλες. Πώς να χωρέσουν σε ένα άρθρο;

Πώς να αντιμετωπίσεις την πλημμυρίδα του ψεύδους και της προπαγάνδας;

Πώς να μην αντισταθείς στην καπηλεία του ονόματός σου;

Και πώς να δικαιολογηθείς στα παιδιά σου, όταν πιθανώς πρόσφυγες, αναζητούν την αλήθεια;

 Ένα νέο Μικρασιατικό, μια νέα ντροπή, πώς να το καταπιείς;

Με τα παραπάνω που δημοσιεύουμε, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο το όνομα.

Είναι μια σειρά εχθρικών ενεργειών εναντίον μας που πρέπει να σιγήσουν. Είναι μαζί με την ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος», μαζί με την προσπάθεια για ανεξάρτητη εκκλησία, μαζί με τους αλυτρωτικούς στόχους για κάθοδό τους στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την επιμονή τους να ονομάζουν τις περιοχές μας με τα Σλάβικα τοπωνύμια , μαζί με ένα σωρό ανθελληνικές οργανώσεις που διατηρούν στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό πρέπει να πούμε όχι σε οποιαδήποτε προσπάθεια, εισδοχής τους σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση ως Μακεδονία ή ακόμη με διπλή ονομασία. Όνομα έχουν. Ονομάζονται «Δημοκρατία του Βαρδάρη» και αυτό τους φτάνει.

Αν δεν θέλουν αυτό ας επιλέξουν ότι άλλο θέλουν, αλλά όχι να τους βαφτίσουμε και Μακεδόνες.

Πολύ τους πάει.

Τέλος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ