2018-01-13 01:00:24
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις καταστροφές από τις πλημμύρες: Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο!

     Με την αρχή του νέου έτους η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου εξέδωσε με περίσσιο θράσος ανακοίνωση, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται πλήρως τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νόμο μας πριν ένα μήνα, θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνη την δημοτική αρχή και την περιφέρεια. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μας πει ότι "από την πρώτη μέρα που οι συνδημότες μας υπέστησαν καταστροφές η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές της, με τον υπουργό εσωτερικών, {….} ήταν κοντά στους πληγέντες "!

      Την αρχή στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αποποίησης ευθυνών είχε κάνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα η ΝΟΔΕ Αιτ/νιας της ΝΔ, που κατηγορούσε την κυβέρνηση για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, βγάζοντας λάδι όμως την δημοτική αρχή του Αγρινίου, που πρόσκεινται στη ΝΔ......  


      Η αλήθεια είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν από τον κυβερνητικό θώκο την πολιτική που επιβάλλει  την πενιχρή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, άλλους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για τα έργα που αφορούν υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης.

       Αυτές τις πολιτικές ανάλογα με τις περιστάσεις τις στηρίζουν ή τις καταγγέλλουν διαχρονικά οι εκπρόσωποι τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ που έχουν την ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης.

         Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από όλες τις μεγάλες καταστροφές. Δηλώσεις και εξαγγελίες μέτρων, για να μην ξανασυμβούν οι ίδιες καταστάσεις. Μόνο που τα περισσότερα από αυτά μένουν στα χαρτιά, γίνονται "ανέφικτα", στο όνομα της "δημοσιονομικής προσαρμογής" κλπ.

         Αποτελεί κοινό μυστικό ότι κυβερνήσεις, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες χρόνια τώρα προχωρούν σε επεκτάσεις των πόλεων χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής. Ότι επέτρεψαν και νομιμοποίησαν την καταπάτηση, την κάλυψη των ρεμάτων, το κτίσιμο σ’ αυτά, την εξαφάνισή τους ή τον βαρύ “τραυματισμό“ τους από οδικά έργα. Γι' αυτό νομιμοποίησαν την αυθαίρετη δόμηση μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και καταπατημένη δημόσια γη. Και αντί για προστασία του δασικού πλούτου, προχώρησαν σε δασοκτόνα νομοθεσία.

          Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρόκληση ιδιαίτερα για τους πληγέντες, μιας και σήμερα 1,5 μήνα μετά τις πλημμύρες δεν έχει δοθεί καμία ενίσχυση, παρά τις δεσμεύσεις. Αλλά και γιατί ταυτόχρονα σε ίδια ή και μικρότερης έντασης καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, γιατί μετά τα πρώτα έκτακτα έργα παρέμβασης τις πρώτες μέρες, κανένα έργο αποκατάστασης δεν προχώρησε.

         Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ